Drašković: Nadamo se stabilizaciji situacije u Nikšiću

S ozbirom na to da je u udarnom talasu epidemije u Nikšiću po ljekaru bilo stotinu pregleda, doktorka kaže da su dobili pojačanje tako da je sada broj pregleda po ljekaru manji

4400 pregleda2 komentar(a)
Drašković, Foto: Printscreen YouTube

Juče je bilo devetoro novoobljelih od COVID-a 19 na teritoriji Nikšić, trenutno ima oko 718 oboljelih, a preko 1217 je oporavljenih, rekla je u „Bojama jutra“ na TV Vijesti epidemiološkinja Ivona Drašković.

„Očekujemo u narednom periodu stabilizaciju stanja. Svaka epidemija ima pik. Mislim da je u Nikšiću dostigla, sada se nadamo stabilizaciji ove i naredne sedmice. Dosta zavisi od nas samih“, istakla je doktorka Drašković.

Doktorka apeluje da smanjimo porodična okupljanja, te da dolazi sezona gripa, kreće se u škole i vrtiće i normalno je da bez korone imamo povećan broj respiiratornih infekcija.

S ozbirom na to da je u udarnom talasu epidemije u Nikšiću po ljekaru bilo stotinu pregleda, doktorka kaže da su dobili pojačanje tako da je sada broj pregleda po ljekaru manji.

„Sve će zavisiti od situacije kakao se bude odvijala, tako će se i dalje izvršiti pojačanje kadra kad bude trebalo u covid ambulanti“, rekla je dr.

Epidemiološkinja kaže da se u dječjem dispanzeru obavljaju pregledi i testiranje djece.

„Često u porodicama imamo djecu koja su zaražena koronavirusom. Recimo roditelje kojima je potvrđen virus, a onda nakon toga imamo i djecu. Imamo i omladine dosta“, rekla je dr.

Opširnije u uključenju.