Uskoro suđenje zbog vatrenog obračuna u Beranama: Mujović ranio slučajnu prolaznicu?

Mujević odgovara zbog kriivičnog djela "teško ubisto u pokušaju", a Drljević za "ubistvo u pokušaju"

3778 pregleda1 komentar(a)
Viši sud u Bijelom Polju

Pred Višim sudom u Bijelom Polju uskoro počinje suđenje Berancima Jovanu Mujoviću (51) i Siniši Drljeviću (42), zbog vatrenog obračuna u centru Berana 1. juna, kada je Mujević ranio slučajnu prolaznicu Merjemu Čorče, koja se tu našla sa suprugom i tromjesečnom bebom u kolicima.

Viši sud potvrdio je danas opužnicu prema kojoj Mujević odgovara zbog kriivičnog djela "teško ubisto u pokušaju", a Drljević za "ubistvo u pokušaju".

Prema optužnom aktu njih dvojica su pucali jedan u drugog nakon što su se mimoišli vozilima ispred zgrade Doma kulture, u ulici Miloša Mališića, samo 100 metara od centra grada.

Prvo je u Mujevića, koji se vozilom marke "Mercedes" CT AR 851 kretao iz pravca hotela "S" prema zgradi Osnovnog suda, nakon što je izašao iz vozila, ispred zgrade Centra za kulturu, iz pištolja nepoznate marke kalibra 9 mm, više hitaca ispalio Drljević, i promašio ga.

Drljević je bio suvozač u vozilu "Megan" RG (PG FU 641), kojim je upravljao Dragiša Drljević.

"Mujević je izašao iz vozila kod Osnovnog suda, i krećući se prema Mujeviću ispalio više hitaca, koji ga nisu pogodili. Tom prilikom je doveo u opasnost živote više lica i to: Mejreme Čorče i njenog supruga Albina Velija, kao i njihovog tromjesečnog sina E.V., koji su se kretali ulicom Miloša Mališića. Projektil ispaljen iz pištolja Mujovića pogodio je ženu u predjelu lijeve potkoljenice, nanijevši joj teške tjelesne povrede u vidu ustreline", stoji u optužnici.

Iz Uprave policije kazali su da su oba Beranca za kojima tragaju bezbjednosno interesantna lica.