Djevojka čudnog prezimena blista u Parizu: Sfjontek oduvala Halep

Tinejdžerka iz Varšave je sa Rolan Garosa oduvala šampionku iz 2018, Simonu Halep, kojoj je prepustila svega tri gema (6:1, 6:2) za 68 minuta! Sada je čeka 159. igračica svijeta Martina Trevizan, koja je šokirala petu kosturašicu Kiki Bertens (6:4, 6:4)

6160 pregleda4 komentar(a)
Foto: Reuters

Prije dvije godine Kšištof Pjontek je zablistao u Đenovi, natjerao Evropu da nauči jedno od čudnih pravila u poljskom jeziku, da se ią čita jon, ali i Milan da iskešira 35 miliona eura za njega.

Pjontekova zvijezda je u međuvremena počela da se gasi, ali zato punim sjajem sija jedne djevojke koja ima ista slova u prezimenu. Njeno ime je Iga Sfjontek.

Tinejdžerka iz Varšave je sa Rolan Garosa oduvala šampionku iz 2018, Simonu Halep, kojoj je prepustila svega tri gema (6:1, 6:2) za 68 minuta!

Tako joj se osvetila za ubjedljiv poraz u osmini finala Rolan Garosa prošle godine (6:1, 6:0).

Sfjontek je imala 30 vinera, sjajnim udarcima potpuno izbacila iz takta prvu kosturašicu i lakše nego što je iko očekivao ušla u prvo grend slem četvrtfinale.

U njemu je čeka Martina Trevizan, koja je šokirala petu kosturašicu Kiki Bertens (6:4, 6:4).

Koliko je iznenađenje napravila omalena 26-godišnjakinja iz Firence govori činjenica da joj je ovo tek drugi nastp na grend slemovima (na US openu izgubila na startu), da je trenutno tek 159. na WTA listi, te da je najbolje plasirana bila u avgustu 2017, kada je bila 144. na svijetu! Sada će to nadmašiti...