Koliko je pravilna ishrana naših mališana važna?

Djeca su često vrlo izbirljiva kada je hrana u pitanju i često izbjegavaju određene namirnice ili cijelu grupu namirnica, pa je njihova ishrana nepotpuno sa određenim aminokiselinama. Da bi se ti problemi izbjegli, preporučuje se upotreba prirodnih dodataka ishrani

19677 pregleda0 komentar(a)
Foto: Strath

Početak nove školske godine donosi nova znanja, druženja ali i nove izazove. Osim izazova koji se tiču učenja novog gradiva, kontrolnih i domaćih zadataka, tu je i borba sa prehladama i brojnim uzročnicima infekcija, kao i poteškoće izazvane koronavirusom

Jeste li znali da dijete u prosjeku čak 6 do 8 puta godišnje oboli od različitih viroza i prehlada? To je normalna pojava, jer se organizam mališana tek upoznaje sa raznim bakterijama i virusima i na taj način stiče otpornost. Imuni sistem u ovoj borbi igra najvažniju ulogu, zato je važna pravilna ishrana bogata vitaminima i mineralima.

Djeca su često vrlo izbirljiva kada je hrana u pitanju i često izbjegavaju određene namirnice ili cijelu grupu namirnica, pa je njihova ishrana nepotpuno sa određenim aminokiselinama. Da bi se ti problemi izbjegli, preporučuje se upotreba prirodnih dodataka ishrani.

Strath - plazmolizirani biljni kvasac je potpuno prirodan dodatak ishrani zahvaljujući kojem će djeca osim vitamina i minerala, unijeti i aminokiseline koje nisu unijeli putem hrane a koje su važne za pravilan rast i razvoj.

foto: Strath

Imenom složen, ali sastavom vrlo jednostavan, plazmolizirani biljni kvasac je 100% prirodni dodatak ishrani baziran na biljnom kvascu koji se tokom svog rasta hrani sa više od 50 različitih biljnih vrsta, uključujući kadulju, lavandu i kamilicu.

Osim za male izbirljivce, plazmolizirani biljni kvasac idealna je pomoć svim školarcima pred kojima su veliki mentalni izazovi. Istraživanja su pokazala da Strath može pomoći u povećanju koncentracije i izdržljivosti, te su uočeni puno bolji rezultati u zadacima koji su uključivali testiranje memorije kod djece školske dobi.

Vitamini, minerali aminokiseline i ostali gradivni molekuli poput glukana koje plazmolizirani biljni kvasac sadrži, prirodno su prisutni u količinama koje pomažu u jačanju imunološkog sistema malih i velikih. S obzirom na kompleksan sastav od čak 61 metabolički aktivne supstance, Strath je idealan za prevenciju bolesti kao što su virusne i bakterijske infekcije disajnog i digestivnog sistava.

Strath plazmolizirani biljni kvasac, u obliku tableta ili kao tečni dodatak ishrani, svim bolje snadbjevenim apotekama u Crnoj Gori.

Za više informacija o Bio-Strath AG proizvodima možete dobiti od predstavnika kompanije Altmed, pozivom na broj: 068052888 ili slanjem mail-a na adresu: info@altmed.me