Bečić: Bugarska i Crna Gora spremne na dalje unapređenje odnosa

Ambasadorka Plugčijeva izrazila je, kako je saopšteno, spremnost Bugarske za nastavak podrške procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji

3397 pregleda3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa ambasadorkom Republike Bugarske u Crnoj Gori, Meglenom Plugčijevom, saopšteno je iz Skupštine Crne Gore.

"Uz zahvalnost na lijepim željama ambasadorke, predsjednik Bečić istakao je zadovoljstvo tradicionalno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje i naglasio spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa. U tom kontekstu, on je zahvalio na podršci Republici Bugarskoj u borbi protiv pandemije kovida-19", kaže se u saopštenju.

Kako dodaje, tokom sastanka, Bečić se osvrnuo na bogato parlamentarno iskustvo ambasadorke i izrazio očekivanje da će zajednički doprinijeti produbljivanju saradnje parlamenata, u čemu će posebnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Narodnom skupštinom Republike Bugarske.

"Bečić je istakao i važnost saradnje u okviru brojnih multilateralnih mehanizama i zahvalio Bugarskoj na podršci evropskom i evroatlantskom putu Crne Gore u okviru Evropske unije", navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Plugčijeva izrazila je, kako je saopšteno, spremnost Bugarske za nastavak podrške procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji.

"Ona je istakla da je uvjerena u prosperitet i stabilnost Crne Gore i iznijela očekivanje da će dvije zemlje nastaviti dobru saradnju kroz partnerstvo u NATO i buduće članstvo u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Oni su "razmijenili mišljenja o značaju unapređenja ekonomske saradnje, naročito u oblastima turizma, industrije, trgovine i nauke".

"Govoreći o prioritetima novog saziva Skupštine, predsjednik Bečić istakao je da će raditi na jačanju zakonodavne, nadzorne i kontrolne uloge, čime će ovaj Parlament postati istinski i odgovoran partner Vladi", zaključeno je u saopštenju.