Slučaj učiteljice Višnjić: Zaštitnik pokrenuo ispitni postupak zbog kršenja prava djece

"Pozivam javnost i medije da ne podgrijavamo zloupotrebu, kako te, tako i bilo koje druge djece. Situacije se desila, ona je u proceduri, ostavimo da svako radi svoj posao", rekla je savjetnica za oblast prava djeteta Duška Šljivančanin

8097 pregleda11 komentar(a)
Detalj iz Hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru, Foto: Hram Svetog Jovana Vladimira

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda pokrenuo je ispitni postupak zbog kršenja prava djeteta i zloupotrebe djece u slučaju učiteljice iz Bara Rade Višnjić, kazala je savjetnica za oblast prava djeteta u toj instituciji Duška Šljivančanin.

Višnjić je ranije, preko vajber grupe, pozvala djecu da prisustvuju molebanu u Sabornom hramu u Baru.

Šljivančanin je u Jutarnjem programu Televizije Crne Gora kazala da će u redovnoj proceduri ispitati sve okolnosti i izjasniti se u vezi sa samim slučajem.

"Pozivam javnost i medije da ne podgrijavamo zloupotrebu, kako te, tako i bilo koje druge djece. Situacije se desila, ona je u proceduri, ostavimo da svako radi svoj posao", rekla je Šljivančanin, prenosi Portal RTCG.

Ona je kazala da u medijima i na društvenim mrežama ne bi trebalo praviti "sekundarnu viktimizaciju djece koja su ne svojom krivicom obuhvaćena tim događajem".

Povezani članci

06. Oktobar 2020.

Učiteljica iz Bara pozivala đake na moleban