Medojević: Resore podijeliti shodno snazi u parlamentu, neće biti ucjena

Lider Pokreta za promjene je rekao da će Krivokapiću predočiti koje su to oblasti u kojima sebe vide predstavnici te partije

20235 pregleda55 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović

Pokret za promjene (PzP) je obavijestio mandatara Zdravka Kripokapića da su spremni da razgovaraju sa njim, kako bi usaglasili prioritete i ciljeve nove Vlade. Očekuju da će resori biti podijeljeni shodno snazi u Skupštini Crne Gore.

“Pokret za promjene od početka insistira da se Vlada formira s jedne strane poštujući volju građana, prema snazi svakog od konstituenata nove vlasti, a s druge strane imajući u vidu specifičnosti zadataka i ciljeva ove Vlade sami članovi Vlade bi trebali da budu stručni da ispune sve te ciljeve Vlade”, kazao je lider PzP-a Nebojša Medojević za TVCG.

Zato će, dodaje Medojević, Krivokapiću predočiti koje su to oblasti u kojima sebe vide predstavnici Pokreta za promjene. Tvrdi i da NATO nema nikakvu rezervu prema toj ideji.

“Prije svega u demokratizaciji Crne Gore, borbe protiv korupcije i kriminala i reformama u svim važnim oblastima. Pokret je svjestan svoje snage i svog učešća, i tražiće onoliko koliko mu pripada, ni manje ni više. I nećemo ucjenjivati niti uslovljavati bilo koga drugog konstituenta vlasti prilikom izbora svojih kadrova”, poručio je lider PzP-a, kako prenosi portal RTCG.

Pored toga što bi tako ispoštovali izbornu volju građana, predlogom da se mjesta ravnomjerno raspodijele, strankama bi se dalo pravo da same kandiduju svoje predstavnike kao i omoguće ulazak lidera DF-a u vlast.

“Mislimo mandataru iskazati naše interesovanje u tom smislu, i ponuditi kandidate koji sasvim sigurno imajući u vidu i stručnost i postignute rezultate u prethodnom periodu, ali i političko iskustvo i reformsku orijentaciju, zadovoljavaju te kriterijume koje premijer eventualno bude imao kada je u pitanju stručnost. Mi ne uslovljavamo ničija kadrovska rješenja i nećemo dozvoliti da bilo koja partija uslovljava koga će PZP predložiti sa svoj resor”, precizira Medojević.