Barski odbornik prešao iz DPS-a u Demokrate

Kao razloge za napuštanje partije navodi - nepoštovanje zakona, nepravdu i nezainteresovanost da se na sve to reaguje

28164 pregleda109 komentar(a)
Miloš Fuštić, Foto: Demokratska Crna Gora

Doskorašnji član Demokratske partije socijalista (DPS) i odbornik te partije u barskom parlamentu, Miloš Fuštić, učlanio se u Demokratsku Crnu Goru.

On je na pres konferenciji Demokrata istakao da nije želio da par dana pred izbore javno formalizuje pristupanje Demokratama iz poštovanja prema bivšim kolegama.

Razloge za napuštanje partije, Fuštić navodi - nepoštovanje zakona, nepravdu i nezainteresovanost da se na sve to reaguje.

"Želio sam i ukazivao da svojim djelovanjem i radom da budemo primjer svakom drugom. Mislio sam i tako djelovao da niko ne može da bude iznad Zakona i države. Upravo zbog toga, posebno u posljednjih godinu dana, naišao sam na otpor u rukovodećim strukturama državnim i opštinskim. Kao odbornik sam morao reagovati na nešto što nije u redu, jer sam to smatrao obavezom", kazao je Fuštić.

On je dodao da je DPS uzrok mnogih društvenih problema, te da on ne može da bude dio te partije.

“Glasao sam protiv predloga DPS kad sam smatrao da nije u interesu svih građana govorio sam javno o zaštićenim pojedincima koji podižu višespratnice, duguju ogromne poreze, vrše zloupotrebe pod okriljem vlasti, dok običan građanin plaća sve to”, rekao je Fušić.

On je istakao da je borba protiv svega onoga što je DPS kao vlast dozvoljavao razlog učlanjenja u Demokrate.

“Demokrate se zalažu za vrijednosti kojima sam pripadao i kojima pripadam, ne deklarativno nego sušinski. U tome je razlika između DPS i Demokrata. Demokrate na državnom nivou i u Baru se beskompromisno bore za ono što je ispravno, ljudski, bez kalkulacija i hrabro”, rekao je Fuštić.

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Dragan Tufegdžić kazao je da je partija kojoj pripada, od osnivanja postavila princip pomirenja, te da to pokazuje i kroz ovaj postupak.

“Mi svih godina tvrdoglavo na to insistirali i bili u toj našoj misiji, a danas kao politička partija koja je pobijedila na izborima imamo veću dgovornost da nastavimo pomirenje”, kazao je Tufegdžić.

Vladajuću koaliciju u Baru čine 27 odbornika DPS, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke, partije Biram Bar, dok su u opoziciji devet odbornika SDP, Demokrata i URA-e, Demokratskog fronta i Prave Crne Gore.

Vijesti su ranije pisale o tome da je Fuštić dva puta slao dopise centrali DPS u Podgorici u kojima je tražio ostavku političkog direktora Branimira Gvozdenovića.