Suđenje za ubistvo Jovanovića: Sud odlučio da se ponovo sasluša Todorović

Sud je usvojio predlog državne tužiteljke Tanje Čolan Deretić, da se od Uprave policije, odjeljenja u Cetinju, pribavi podatak o upisu u knjigu državljana ili rođenja, za maloljetnog sina okrivljenog Vuletića

4509 pregleda0 komentar(a)
Sa uviđaja nakon ubistva Jovanovića, Foto: Arhiva Vijesti

Krivično vijeće kojim predsjedava sudija Vladimir Novović danas je u nastavku suđenja za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića u kladionici "Lutrije Crne Gore" u junu 2011. godine, odlučilo da se u svojstvu svjedoka ponovo sasluša Vasilije Todorović.

U ovom predmetu okrivljeni su Nikola Vuletić i Aleksandar Konatar, zbog izvršenja krivičnog djela – razbojništvo prilikom pljačke kladionice, a okrivljeni Konatar u sticaju sa krivičnim djelom ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića.

Sud je usvojio predlog državne tužiteljke Tanje Čolan Deretić, da se od Uprave policije, odjeljenja u Cetinju, pribavi podatak o upisu u knjigu državljana ili rođenja, za maloljetnog sina okrivljenog Vuletića.

Sud je prihvatio predlog advokatice Andrijane Razić, braniteljke okrivljenog Nikole Vuletića, optuženog za razbojništvo u kladionici “Lutrije Crne Gore“ u Cetinju, da se od UIKS pribavi podatak da li je ko i koliko puta od policijskih službenika posjećivao Todorovića u Istražnom zatvoru, i po kom osnovu, u periodu od 2017. do 2019. godine.

Sud će na narednom glavnom pretresu saslušati sudskog vještaka prof. dr Draganu Čukić i vještaka forenzičke antropologije prof. dr Anđelku Šćepanović. Sud je po službenoj dužnosti odlučio da ponovo svjedoči Vasilije Todorović, koji je u ovom predmetu svjedočio u septembru prošle godine.

Sud je prihvatio dokazne predloge advokatice Razić sa prethodnog glavnog pretresa od 07. oktobra i juče pročitao dokumentaciju iz Španije koja potvrđuje da se Vuletić nalazio u toj državi.

Između ostalog, pročitan je istorijat prijave boravka za Nikolu Vuletića za opštinu Vila Hojoza, da ima Trajan boravak, od 26. 06. 2018. godine. Pročitano je uvjerenje o članovima domaćinstva, za Jelenu Stevović, da je prijavljena 06. 10. 2018. Pročitana je porodična knjiga, čiji je nosilac Nikola Vuletić, zatim supruga Jelena i njihovo troje maloljetne djece.

U izvještaju za stanovnike opštine Altea navodi se da je Vuletić stanovnik od 29. 07. 2007. godine. Prema podacima popisa stanovnika za opštinu Vila Hojoza, pročitani su podaci za Vuletića, o tačnoj adresi, smještaju, a datum upisa je 06. 10. 2008. godine.

Pročitano je nekoliko računa izdati od građevinske firme “Konstrakšn” u opštini Vila Hojoza, na ime Nikole Vuletića, gdje je kupio razni građevinski materijal gipsane ploče, šarafe, krovne profile, a ovi računi datiraju od 26. jun. 2011. i 02. jul 2011. godine.

Sud je usvojio dokazne predloge advokatice Razić i juče pročitao još tri računa na ime Nikole Vuletića izdati od građevinske firme u oktobru 2015. i novembru 2016.

Optužnicom se Aleksandar Konatar i Nikola Vuletić terete da su 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju, učestvovanjem u radnji izvršenja sa umišljajem zajednički izvršili krivično djelo i upotrebom sile protiv nekog lica oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Nakon pljačke, kako se dodaje u optužnici, Konatar je potrčao ka izlazu i ispalio metak u pravcu Jovanovića koji se nalazio pored vrata. Suđenje se nastavlja četvrtog novembra.