Energetska efikasnost i zaštita doma od nevremena

Važno je da krovni prozori i dodatna oprema budu ugrađeni ili zamijenjeni od strane stručnih i obučenih VELUX majstora, kako biste dobili u potpunosti i dugoročno bezbijedan prostor i izbjegli probleme sa vlagom ili prokišnjavanjem

27791 pregleda0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Velux

Posljednjih godina smo svjedoci klimatskih oscilacija i temperaturnih razlika pa često kažemo kako nas iznenade nagle i drastične promjene vremena.

U zavisnosti od regiona, a govoreći u ovom slučaju o teritoriji Balkana, nagle promjene vremenskih prilika postaju sve češća pojava, mada stučnjaci ističu da to ipak nijesu toliko neuobičajena odstupanja za klimu ovog podneblja. Ipak, padavine, grad i jak vjetar mogu nanijeti veliku štetu na imanjima i stambenim objektima, naročito na krovovima. Stoga je važno zaštiti dom od mogućeg nevremena.

foto: Velux

Sa stanovišta sigurnosti i udobnosti, efikasno rješenje za potkrovlja su VELUX prozori novije generacije jer imaju ugrađ­en inovativni izolacioni sistem koji predstavlja dodatni štit protiv vjetra i hladnog vazduha. Čvrstoću, otpornost na udarce i različite vremenske uslove tokom cijele godine ovim prozorima daje spoljašnje kaljeno staklo, a mogućnost ugradnje dvostrukog ili trostrukog stakla, zvučne izolacije, donjeg ili gornjeg upravljanja će vam pomoći da odaberete proizvod prlagođen vašim potrebama. Pravilnom ugradnjom, vaše potkrovlje će postati energetski efikasno, a vi ćete znatno uštedjeti na računima za grijanje i uživati u toplom i suvom prostoru tokom zime.

foto: Velux

Jesenji period zato iskoristite za adekvatnu pripremu potkrovlja za zimu, ugradite nove ili zamijenite stare prozore i razmislite o ugradnji dodatne opreme na postojeću. Kao jedno od jednostavnih i pametnih dodataka za nadogradnju prozora sa ručnim upravljanjem je set za solarnu konverziju (KSX 100K) koji će vam omogućiti da pomoću daljinskog upravljanja iz bilo koje prostorije u kući otvarate i zatvarate prozor, programirate intervale ventilacije po želji i potrebama. Važno je da krovni prozori i dodatna oprema budu ugrađeni ili zamijenjeni od strane stručnih i obučenih VELUX majstora, kako biste dobili u potpunosti i dugoročno bezbijedan prostor i izbjegli probleme sa vlagom ili prokišnjavanjem.

Ukoliko želite da osvježite i adaptirate postojeće, ili da uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.