Budućnost se borila za pobjedu protiv Borca: Ivanović blistao, Von zakucan za klupu

Utakmicu je obilježila i odluka Petra Mijovića da Rašada Vona drži na klupi svih 40 minuta - da li je to znak da je rastanak sa američkim bekom blizu

31247 pregleda18 komentar(a)
Nikola Ivanović na meču sa Borcem, Foto: Savo Prelević
17.10.2020. 21:28h

Košarkaši Budućnost Volija ostvarili su treću pobjedu u ABA ligi - savladali su Borac u Morači 86:83, teže nego što se očekivalo, uz mnogo grešaka i čak 22 izgubljene lopte.

Gosti su pružili sjajan otpor, vodili su nakon prve četvrtine 26:19, da bi "plavi" do poluvremena preokrenuli i čuvali prednost, ali su za trijumf morali da se bore i da strahuju do kraja u penal završnici.

Budućnost je vodila 80:68 tri minuta prije kraja meča, da bi Borac presingom krenuo na sve ili ništa.

Čačani su smanjili na samo četiri razlike (80:76, pa 82:78), pa i na tri (84:81), 12 sekundi prije kraja.

Petar Popović je pogodio jedno bacanje (85:81), a Emtoni Smit za pet sekundi smanjio (85:83).

Nikola Ivanović je, takođe, bio samo jednom precizan, Kočović promašio oba puta sa linije penala, a Smit nije pogodio trojku za produžetak...

Utakmicu je obilježila i odluka Petra Mijovića da Rašada Vona drži na klupi svih 40 minuta - da li je to znak da je rastanak sa američkim bekom blizu.

Posljednjih dana spominje se da bi u plavom dresu mogao da ga zamijeni Kajl Gibson, jedan od heroja šampionske titule 2018. godine.

Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Nikola Ivanović - 27 poena i pet asistencija, uz sjajan šut iz igre (5/7 za dva, 3/5 za tri poena).

Značajniju minutažu dobio je Fedor Žugić (sedam poena), dok je Džastin Kobs imao odmor, pa je na terenu proveo samo 13 minuta.

Petar Popović je postigao 15, Melvin Edžim deset poena.

Brajs Džons, nekadašnji igrač Ulcinja, sa 21 poenom i sedam asistencija bio je najbolji igrač Borca, koji je pogodio samo šest trojki iz 25 pokušaja.

Budućnost za četiri dana dočekuje Ulm u meču 4. kola Evrokupa.