Nestanci Spahića i Hodžića povezani?

Mogućnost da su nestanci Spahića i Hodžića povezani pojavila se, kako objašnjavaju sagovornici TV Vijesti bliski istrazi, kada se tokom utvrđivanja kretanja nestalog Spahića došlo do podatka da je tog dana bio sa Hodžićem, sa kojim je, kako se vjeruje, krenuo iz Bara za Podgoricu

25655 pregleda8 komentar(a)
Spahić, Foto: TV Vijesti

Već trinaest dana policija traga za Baraninom Adisom Spahićem (33), a misterija u ovom slučaju sve je veća pošto se u isto vrijeme gubi trag njegovom šuri Damiru Hodžiću, sa kojim se, prema saznanjima porodice, vidio na dan nestanka 14. oktobra u Podgorici.

Hodžić, prema operativnim podacima policije, važi za člana kriminalne grupe, bliske "škaljarcima", koja je djelovala pod vođstvom pokojnog Alana Kožara.

Mogućnost da su nestanci Spahića i Hodžića povezani pojavila se, kako objašnjavaju sagovornici TV Vijesti bliski istrazi, kada se tokom utvrđivanja kretanja nestalog Spahića došlo do podatka da je tog dana bio sa Hodžićem, sa kojim je, kako se vjeruje, krenuo iz Bara za Podgoricu.

Da li je porodica prijavila nestanak Hodžića, ako jeste šta je istraga pokazala do sada, te jesu li nestanci dvojice prijatelja povezani sa još jednim, nestankom Lazara Vukićevića, iz Beograda pitanja su na koja danas iz policije TV Vijesti nije dobila odgovore.

Vukićeviću se gubi trag kada i Baranima Spahiću i Hodžiću, i to kako nezvanično saznaje TV Vijesti, poslije telefonske komunikacije.

Za razliku od porodice Spahić, porodica Hodžić policiji nije prijavila Damirov nestanak.

Spahić je, prema podacima njegove porodice, posljednji put lociran preko signala mobilnog telefona u Podgorici, 14. oktobra oko 15 sati, a prethodno i u Spužu, preko video nadzora, dok se vozio automobilom audi A4.

Prema nepotvrđenim informacijama, ispituje se da li su njih dvojica tog dana nelegalno prešli granični prelaz sa Srbijom, kako bi se vidjeli sa Vukićevićem.

To je ujedno razlog zbog čega istragu nestanka Barana prate i službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, jer se ne isključuje mogućnost da sve ima veze sa sukobom kotorskih kriminalnih grupa.

Hodžić, prema operativnim podacima policije, važi za člana kriminalne grupe koja je djelovala pod vođstvom Alana Kožara ubijenog u julu na Krfu.

Kožareva ekipa usko je sarađivala sa škaljarskim kriminalnim klanom.