Vuković najavio 80.000 eura podrške za ugostitelje

Ugostitelj koji dobije sredstva po konkursu, osim zakonski propisanih obaveza, mora se obavezati da u toku tekuće i naredne godine neće smanjivati broj zaposlenih u svom preduzeću

5633 pregleda4 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: PG Biro

Glavni grad Podgorica objaviće sjutra konkurs za podršku podgoričkim ugostiteljima. Gradonačelnik Ivan Vuković je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, održao sastanak sa predstavnicima ugostitelja i najavio da će im Glavni grad pružiti podršku u iznosu od 80.000 eura.

Podsjećaju da su Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o budžetu Glavnog grada za 2020. planirana bespovratna sredstva za ove namjene, a po ovom konkursu mogu se odobriti sredstva u maksimalnom iznosu do pet odsto, odnosno četiri hiljade eura.

Ugostitelj koji dobije sredstva po ovom konkursu, osim zakonski propisanih obaveza, mora se obavezati da u toku tekuće i naredne godine neće smanjivati broj zaposlenih u svom preduzeću.

"Na ovaj način, Glavni grad pruža podršku zapošljenima u sektoru ugostiteljstva koji je jedan od najugroženijih usljed nastale situacije izazvane pandemijom koronavirusa", zaključuje se u saopštenju.