Uhapšeno 50 osoba na protestima u Njujorku nakon izbora

Podržavamo pravo svih na samoizražavanje“, tvitovala je njujorška policija. "Ali podmetanje požara ugrožava druge i to se neće tolerisati.

7304 pregleda1 komentar(a)
Foto: Reuters

Policija je uhapsila 50 osoba nakon protesta u Njujorku, kada su demonstranti zapalili vatru, pljuvali policajce i bacali na njih predmete, uključujući jaja.

Demonstranti su sinoć izašli na ulice podržavajući akciju „Prebroj svaki glas“ dok zvaničnici u ključnim državama širom Sjedinjenih Američkih Država nastavljaju da broje glasove na predsjedničkim izborima 2020. godine.

Iako je glavni skup protekao mirno, bilo je izvještaja o podmetanju požara i sukobima sa policijom u Grinič Vilidžu, prenosi Foks Njuz.

Policija navodi da je tokom protesta zaplijenila nekoliko potencijalno opasnih predmeta, među njima pištolje za omamljivanje, noževe i vatromete.

Policija je saopštila da su uhapšeni ljudi koji su pokušali da preuzmu protest i učine ga nasilnim, uz bacanje smeća i jaja.

„Podržavamo pravo svih na samoizražavanje“, tvitovala je njujorška policija. "Ali podmetanje požara ugrožava druge i to se neće tolerisati.“

Protesti su bili u nekoliko gradova, ali nije bilo masovnih nemira.