Sekretar Ministarstva zdravlja vrijeđao novinara RTCG: Drži se ti Lekoviću šumice

"Xaxaxa, drži se ti Lekoviću šumice i samo se dobro podesi, biće ti lijepo. A za svoju sigurnost ne brini, bezbjedan si milion posto...Samo se dobro namaži, valja se, da lakše ide, kao podmazano..“, komentar je sekretara Ministarstva zdravlja

29959 pregleda47 komentar(a)
Antović, Foto: Facebook

Sekretar Ministarstva zdravlja Nikola Antović vrijeđao je novinara Televizije Crne Gore Zorana Lekovića na fejsbuku poručujući mu da se „drži šumice i samo se dobro podesi, biće ti lijepo“.

Antović je komentar sa svog fejsbuk naloga postavio kao komentar na tekst sa portala Analitika, u vezi sa prijavom koju je Leković podnio Upravi policije protiv lica koje stoji iza instagram profila „Nikšić.živi“ i izvjesnog Vasilija Markovića zbog „javnog linča i brutalnih prijetnji po njegov lični i profesionalni integritet“..

Antović, koji je kadar DPS, u komentaru je Lekoviću poručio da „za svoju sigurnost ne brine“.

„Xaxaxa, drži se ti Lekoviću šumice i samo se dobro podesi, biće ti lijepo. A za svoju sigurnost ne brini, bezbjedan si milion posto...Samo se dobro namaži, valja se, da lakše ide, kao podmazano..“, komentar je sekretara Ministarstva zdravlja.

Neprimjerni komentar Antovićafoto: Printscreen

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, Antović je tokom prošle godine zarađivao preko 1.000 eura kao sekretar Ministarstva zdravlja, ali i dodatnih više od 6.500 u radnim tijelima tog resora.

On je i jedan od javnih službenika koji je stan od 87 kvadrata dobio po povlašćenim uslovima.

Leković je kasnije na svom Fejsbuk profilu napisao i postavio odgovor od minstra zdravlja Kenana Hrapovića.

"Pretpostavljam da se radi o njegovom ličnom profilu i svaka objava nije u ime ministarstva i ne odražava i prezentuje stavove ministarstva već njegov lični i ministarstvo se ograđuje od toga", navodi se u odgovori ministra zdravlja.

Odgovor Hrapovićafoto: Printscreen

Leković je ranije kazao da je prijetnjama „nažalost, podlogu dala RTCG, koji je nedavno objavio jedan od najsramnijih priloga u istoriji nacionalnih javnih servisa i to o svojem kolegi, koji je tu zaposlen i tu radi...“.