Realu samo remi u Vigu, Mesi pogodio u 400. meču u šampionatu

Katalonci savladali Levante sa 3:0, Real remizirao sa Seltom

1 komentar(a)
Lionel Mesi Đordi Alba Barselona, Foto: Reuters
07.01.2018. 21:56h

Real Madrid već može da se oprosti od titule u Primeri! Nakon šest uzastopnih međusobnih pobjeda, "kraljevski klub" je remizirao protiv Selte u Vigu, kja je odigrala sjajan meč.

Сельта - Реал Мадрид. Обзор матча. Чемпионат Испании 2017/18. 18 тур. от ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Selta je povela fantastčnim lobom Danca Vasa, ali je Velšanin Garet Bejl dva puta bio najbrži i u par minuta je preokrenuo rezultat do poluvremena.

U nastavku su obje ekipe imale sjajne prilike, najbolju sjajni napadač domaćina Jago Aspas, kojem je Kejlor Navas uspio da odbrani penal u 72. minutu.

Aspas je izborio penal, pošto je prinudio Navasa da ga faulira u sjajnoj kontri svog tima.

Selta je ipak uspjela d adođe do poravnanja a u nastavku, tačnije 90. minutu je rezervista Reala Lukas Vaskes imao zicer, ali je i Ruben bio izuzetno raspoložen.

Real je sa utakmicom manje na 16 bodova zasotatka za liderom Barselonom.

Dvije bravure Lionela Mesija i Luisa Suaresa u prvom poluvremenu omogućile su Barseloni da lagano odradi posao protiv Levantea u prvom prvenstvenom meču u 2018. godini.

Katalonci su slavili rezultatom 3:0 za 15. pobjedu u Primeri ove sezone, ali i povratak na sigurnu razliku - nakon 18 kola lider ima devet bodova više od drugoplasiranog Atletiko Madrida.

Mesi je u 12. minutu iz voleja uz pomoć stative načeo goste iz Valensije i postigao 365. gol u 400. meču u Primeri, a kada je Suares zatresao mrežu u 38. bilo je jasno da "blaugrana" neće imati problema da upiše novi trijumf.

Mesi je ovim pogotkom izjednačio rekord Gerda Milera po broju golova u nekoj od pet najjačih liga u Evropi.

Barsa je do kraja tražila još koji gol, a postigao ga je u sudijskoj nadoknadi Paulinjo na asistenciju Mesija.

"Nije ovo bio tako jednostavan meč kao što izgleda. U prvom smo bili bolji nego u drugom poluvremenu, falio nam je gol da riješimo meč i u nekim trenucima smo čak i postali nervozni zbog toga. Levnante je organizovana ekipa, ali nam je rani gol Mesija omogućio da igramo jednostavnije", rekao je Valverde.

Prokomentarisao je i dolazak Filipea Kutinja:

"To je transfer koji smo željeli mjesecima. Kutinjo je igrač koji može da doprinese mnogo, gdje god da igra", rekao je Valverde, a onda se našalio:

"Na kom dijelu terena ga vidim? Sigurno ne kao golmana. Očekujem da se brzo adaptira i onda će sve biti lakše", istakao je trener Barse.

Leganes je golom Brazilca Gabrijela 15 minuta prije kraja savladao Sosijedad, dok je Atletik Bilbao bio bolji od Alavesa sa 2:0.

Pobjednika nije bilo u duelu Viljareala i Deportiva - 1:1.

Rezultati

Barselona - Levante 3:0 (Mesi 12, Suares 38, Paulinjo 90+2)

Leganes - Sosijedad 1:0 (Gabrijel 75)

Atletik Bilbao - Alaves 2:0 (Ečeita 8, Aduriz (penal) 64)

Viljareal - Deportivo 1:1 (Unal 30 - Andone 84)

Selta - Real Madrid 2:2 (Vas 33, Gomes 82 - Bejl 36, 38);

Ponedjeljak: Malaga - Espanjol (20.45);

Odigrano u subotu: Atletiko Madrid - Hetafe 2:0, Valensija - Đirona 2:1, Sevilja - Betis 3:5, Las Palmas - Eibar 1:2.