Bezuspješna potraga za staricama iz Šavnika

Za nestalim staricama tragali su rodbina, mještani, pripadnici Službe zaštite i spašavanja, Gorske službe spašavanja, Služba za potrage sa psima tragačima iz Herceg Novog, vojska, lovci, kao i ronioci iz Bijele

12650 pregleda0 komentar(a)
Detalj iz Šavnika, Foto: Vijesti

Potraga za staricama iz šavničkih sela Duži i Dubrovsko, Milosavom Božović (82) i Sonjom Marijom Alm (73), ni nakon 20 dana nije dala nikakve rezultate.

“Nažalost, iscrpili smo sve mogućnosti i više je iluzorno očekivati da ćemo starice naći. Prošlo je 20 dana, a od njih ni traga ni glasa. Svi resursi, i opštinski i državni, bili su stavljeni na raspolaganje, ali rezultata nema. Obustavićemo dalju potragu jer ne znamo gdje bi više i mogli da ih tražimo. Sa porodicom Božović smo svakodnevno u kontaktu i ako bilo kakav trag budu imali ili im naša pomoć bude trebala tu smo.“, kazao je „Vijestima“ komandir šavničke Službe zaštite i spašavanja, Mirčeta Jelić.

Za nestalim staricama tragali su rodbina, mještani, pripadnici Službe zaštite i spašavanja, Gorske službe spašavanja, Služba za potrage sa psima tragačima iz Herceg Novog, vojska, lovci, kao i ronioci iz Bijele. Pretražili su sav teren, kao i nepristupačan dio u kanjonu Komarnice, ali i sve bunare, duboke jame, litice, stijene…Nažalost, bez ikakvih rezultata.

Milosava Božović je živjela u porodičnoj zajednici i nakon što je 2.novembra otišla da vrati ovce sa ispaše, gubi joj se svaki trag. Prvo su je tražili sinovi, a zatim su sjutradan obavijestili policiju. Nižeg je rasta, a toga dana na sebi je imala crnu garderobu i gumene čizme iste boje.

Sonja Marija Alm je rođena u Srbiji. Živjela je u Švedskoj i nakon penzionisanja, prije nekoliko godina, doselila se u Duži, gdje je kupila plac i sagradila neuslovan smještaj od dasaka. Društvo joj je pravio veći broj pasa. Sa mještanima nije kontaktirala, ali su oni primjetili da je nema, pa su prije pet-šest dana obavijestili policiju, koja je odmah došla i zatekla šest uginulih pasa i isto toliko živih. Sumnja se da već duži period nije živjela u objektu koji je napravila. Hramlje i nosi naočare za vid.

Policija poziva građane da ukoliko primijete osobe slične datim opisima da odmah prijave.