Đoković nije dozvolio iznenađenje, za finale sa Timom

U meču odluke srpski igrač je savladao Aleksandra Zvereva 2:0 (6:3, 7:6), pa će se sjutra u borbi za finale sastati sa Dominikom Timom

18983 pregleda13 komentar(a)
Foto: Reuters

Novak Đoković je u polufinalu završnog turnira sezone.

U meču odluke srpski igrač je savladao Aleksandra Zvereva 2:0 (6:3, 7:6), pa će se sjutra u borbi za finale sastati sa Dominikom Timom.

"Osjećao sam se odlično, nalazio sam prave udarce u pravom momentu. Sa Sašom je uvijek naporno, on kad servira kako može teško je naći rješenje. Uspio sam da izdržim, a sada me čeka Tim. On je nekada bio najbolji na šljaci, ali takav je radnik da je našao igru na svim podlogama. Izgubio sam od njega prošli put ovdje, nadam se da će biti drugačije", kazao je Đoković.

U drugom polufinalu igraju Rafael Nadal i Danil Medvedev.

Đoković je sjajno poćeo meč, za devet minuta vodio je 3:0, izgubio svega dva poena u tom periodu, a prvu neiznuđenu grešku napravio sredinom prvog seta...

Od tog momenta se vodila izjednačena borba. Prvi igrač svijeta je izdržao do kraja za 1:0, spasivši dvije brejk lopte sjajnim servisima.

Drugi set je bio izuzetno kvalitetan, Zverev je bio raspoložen - na kraju je imao čak 38 vinera, ali je Đoković u odlučujućim momentima bio bolji.

U taj-brejku je imao samo jedan mini-brejk više, ostvario ga za 5:3, a zatim osvojio dva poena na svoj servis.

Đoković je čak deveti put u polufinalu, a ostao je u igri za šesti trofej.