Bošković: Do ljeta sljedeće godine rekonstrukcija dvije zgrade u kasarni Masline

"Ova dva objekta u narednih 250 dana će biti predati Ministarstvu odbrane i VCG, a nakon toga, nadam se, nastaviće se dalje sa valorizacijom ovog prostora, rekonstrukcijom petog objekta, koji je prema planu predviđen za vojni hotel, za strane vojne delegacije koje gostuju u Crnoj Gori", rekao je Bošković

8554 pregleda18 komentar(a)
Bošković u posjeti kasarni, Foto: Ministarstvo odbrane

Dvije zgrade u kasarni „Marko Miljanov Popović" u naselju Masline trebalo bi da budu rekonstruisane do ljeta naredne godine, najavio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Kako je saopšteno iz tog resora, Bošković i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG) general major Dragutin Dakić obišli su kasarnu „Marko Miljanov Popović“, u Maslinama, gdje je počela rekonstrukcija dvije zgrade.

Navodi se da su to objekti koji su namijenjeni za Četu veze, Počasnu gardu i Vojni orkestar.

Bošković je kazao da je to potvrda da se predano rade na realizaciji jednog od prioriteta nakon završetka prve faze modernizacije oružanih snaga.

"Ova dva objekta u narednih 250 dana će biti predati Ministarstvu odbrane i VCG, a nakon toga, nadam se, nastaviće se dalje sa valorizacijom ovog prostora, rekonstrukcijom petog objekta, koji je prema planu predviđen za vojni hotel, za strane vojne delegacije koje gostuju u Crnoj Gori", rekao je Bošković.

Za novu zgradu Generalštaba, koja će biti u kasarni Masline, Bošković je rekao da je u toku izrada detaljnog projekta, kao i da se intenzivno radi na poboljšanju infrastrukture u ostalim kasarnama u Nikšiću, Pljevljima, Kolašinu, Baru i Golubovcima.

Bošković se zahvalio svim pripadnicima VCG na predanom radu i strpljenju koji su iskazali ovih godina.

On je zaključio da mandat završava sa velikim ponosom i da je tim Ministarstva odbrane i VCG u prethodne četiri godine uradio prave stvari za Vojsku i za državu.

Glavni inženjer kompanije Bemax, Đorđe Bjelanović kazao je da i ovoga puta očekuje da će se radovi završiti i prije ugovorenog roka.

„Kao i do sada mi ćemo se truditi da i ova dva objekta završimo uspješno na zadovoljstvo kako investitora tako i nas kao glavnih izvođača. Rok za završetak je 250 dana. Mi ćemo se truditi da to završimo i prije“, zaključio je Bjelanović.