Crveni krst Pljevlja pomaže ugroženim porodicama

„ Pored ovoga CK Pljevlja je obezbijedio i namirnice za ove porodice. Na kraju veliku zahvalnost dugujemo našem stalnom donatoru Rudniku uglja koji je za 60 porodica obezbijedio po tonu uglja“, rekao je Minić

3245 pregleda0 komentar(a)
Uručivanje pomoći, Foto: CK Pljevlja

Crveni krst u Pljevljima intezivno radi i pomaže brojne porodice koje su zbog epidemije virusa covid 19 i dalje ugrožene. Sekretar Crvenog krsta Željko Minić kazao je da je povećan broj poziva građana kojima je pomoć potrebna.

„Samo u poslednja 2 mjeseca podijeljene su namirnice koje sadrže brašno,porodični i higijenski paket za 200 porodica. Obilazimo i one porodice koje su zatražile pomoć a nalaze se u izolaciji tako da smo čini nam se do sada uspjeli svima da pomognemo u granicama mogućnosti. Veliku podršku pruža nam CK Crne Gore kao i Lokalna samouprava. Veliku podršku imamo i od naših gerontodomaćica koje svakodnevno obilaza stara lica na području grada i time je obuhvaćeno oko 140 korisnika.Jednom broju starijih korisnika obezbijedili smo i higijenske pakete koje su uručile gerontodomaćice. Ovih dana smo dobili novog donatora a to je Upava carina Crne Gore koja nam je uputila pomoć u odjeći i obući a dobili smo i 1000 l sokova.Sigurno je da je ova pomoć značajna i očekujemo saradnju i u naradnom periodu“, rekao je Minić.

Zahvaljujući Opštini Pljevlja i Sekretarijatu za društvene djelatnosti CK je obezbijedio 25 metara kubnih ogrevnog drveta za 12 porodica u romskom naselju Trlica.

„ Pored ovoga CK Pljevlja je obezbijedio i namirnice za ove porodice. Na kraju veliku zahvalnost dugujemo našem stalnom donatoru Rudniku uglja koji je za 60 porodica obezbijedio po tonu uglja“, rekao je Minić.