Podignuta optužnica protiv Veselina Perišića

Kako nezvanično saznajemo, Perišić se optužnicom tereti da je nezakonito iz stečajne mase prodao stan za iznos od 44.000 eura

21812 pregleda35 komentar(a)
Perišić, Foto: Luka Zeković

Više državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv nekadašnjeg stečajnog upravnika Kombinata aluminijuma (KAP) Veselina Perišića.

To je Vijestima potvrdila savjetnica za odnose s javnošću Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

Kako nezvanično saznajemo, Perišić se optužnicom tereti da je nezakonito iz stečajne mase prodao stan za iznos od 44.000 eura.

O validnosti tog optužnog akta raspravljaće u Višem sudu.

Tužilaštvo tereti tog šezdesetčetvorogodišnjaka da je u maju 2014. godine, kao stečajni upravnik u KAP-u, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja dozvolio otkup stana nasljednicima pokojnog Ratka Babića: "Čime je umanjio stečajnu masu za iznos od 44.933,02 eura", navodi se optužnici.

"Optužnica Višeg državnog tužilaštva protiv V.P. zbog protivpravnog iskorišćavanja svog službenog položaja i prekoračenja granica svog službenog ovlašćenja, dostavljena je Višem sudu na kontrolu koja će biti zakazana u zakonskom roku", kazala je Muzurović.

Predmetni stan, kako tvrdi tužilaštvo, zakonski nasljednici pokojnog Ratka Babića koji se vodio kao korisnik, nisu mogli otkupiti u vrijeme stečaja.