Podgoričanin Gazivoda smijenio na tronu Cetinjanina Martinovića

Momo Gazivoda osvojio je 7. Ligu teniskih rekreativaca na terenima podgoričkog kluba Gimnazijalac

8217 pregleda2 komentar(a)
Gazivoda je bio ubjedljiv u finalu s Minićem, Mišković treći, Foto: TK Gimnazijalac

Trijumfom Podgoričanina Moma Gazivode završeno je sedmo izdanje Lige rekreativaca teniskog kluba Gimnazijalac.

U nikad masovnijem turniru, kroz tri grupe i plej-of, igralo je 40 tenisera a u finalu je Gazivoda sa 2:0 u setovima bio bolji od Aleksandra Minića.

Pehar za treće mjesto zaslužio je Vuko Mišković.

Nekoliko dana prije završnice singla na terenima TK Gimnazijalac završena je i liga u dublu, gdje su u konkurenciji 12 parova najbolji bili Vuk Martinović i Damir Vujošević. Oni su u finalu bili bolji od dubla dr Branimir-Brano Vlahović i Nenad Poleksić.

"Liga je opet premašila očekivanja, uspjeli smo da završimo sa uspjehom i ovo izdanje. I to uprkos problemima i ograničenjima zbog pandemije, a uspjeli smo jer smo završnicu preselili na otvorenim terenima. Jedini problem, bilo je otkazivanje, jer je učešće najavio još veći broj teniskih rekreativaca i veterana. No, i ovako je liga bila najmasovnija, pošto je na prethodnim učestvovalo po 30-tak učesnika", kazao je direktor TK Gimnazijalac Žarko Dragaš.

U organizaciji njegovog kluba odigrano je sa uspjehom prvo takmičenje u eri svjetske pandemije, kada je nakon prvog talasa korona krize odigrano šesto izdanje Lige teniskih rekreativaca, koju je 10. jula, dobio Cetinjanin Vlado Martinović. Martinovića je na tronu smijenio Gazivoda.