Batinović: Nismo mogle da trčimo s Dankinjama

Smatram da nam je falilo šuteva sa devet metara, ali sada se okrećemo meču sa Slovenijom. Pripremamo se za to, nadamo se najboljem rezultatu - naglasila je Nikolina Vukčević

6962 pregleda5 komentar(a)
Foto: Anže Malovrh/kolektiff

Porazom od Danske (28:19), rukometašice Crne Gore su dovele sebe u situaciju da im sve zavisi od utakmice sa Slovenijom u utorak.

Pobjeda ili remi ih vode u glavnu fazu i donose mečeve sa Rusijom i Švedskom, odnosno boljim iz duela Španija - Češka, poraz bi značio odlazak kući.

- U 1. poluvremenu smo igrale dobro, sa puno energije, imale meč u rukama, ali smo u nastavku izgubile energiju. Napravile smo nekoliko tehničkih grešaka, što su Dankinje automatski kaznile kontrama i polukontrama. Sa njima nismo mogle da trčimo. Imamo još jednu utakmicu koja odlučuje. Moramo da pokažemo da smo tu kada je najteže, jer od meča sa Slovenijom sve zavisi - rekla je Marta Batinović.

Nikolina Vukčević je dala svoja prva dva gola na Evropskom prvenstvu, ali razumljivo nije bila srećna.

- Prvo poluvrijeme je dobro krenulo, ali smo izgubili koncentraciju i energiju u nastavku meča. Dankinje su to iskoristile maksimalno, „eksplodirale“ su, a mi smo „pucale“ na svim pozicijama. Smatram da nam je falilo šuteva sa devet metara, ali sada se okrećemo meču sa Slovenijom. Pripremamo se za to, nadamo se najboljem rezultatu.