Amsterdam, Lajpcig i Rim - mečevi odluke, spektakl je na Nou kampu - Mesi na Ronalda

Liga šampiona - Barsa čeka Juve, Lapjcig - Mančester junajted za prolaz

5273 pregleda2 komentar(a)
Foto: Reuters

Utorak je veliki dan za fudbal - poslije dvije godine, sedam mjeseci i dva dana zajedno na terenu, jedan protiv drugog, naći će se dva najbolja svjetska fudbalera u posljednjoj deceniji.

Trener Barselone Ronald Kuman potvrdio je, naime, da će Leo Mesi biti u sastavu tima koji će igrati protiv Juventusa Kristijana Ronalda na stadionu “Kamp Nou”, u posljednjem kolu grupne faze Lige šampiona.

Biće to njihov prvi međusobni duel u grupnoj fazi elitnog takmičenja ikada, a prvi uopšte nakon dvije godine, sedam mjeseci i dva dana. Njih dvojica se nisu spojila na utakmici od kada je Ronaldo napustio Real. Portugalac je ove sezone propustio prvi meč u Torinu, jer se oporavljao od koronavirusa.

- Fantastično je to da su njih dvojica zadržali top nivo 15 godina, oni su najbolji na svijetu. I nije važno ko je bolji i ko šta misli - meni se, na primjer, dopadaju obojica. Važno je uživati u ovom meču - kazao je trener Barse Ronald Kuman.

Utakmica ima samo mali takmičarski značaj - i Barsa i Juve, naime, obezbijedili su plasman u osmini finala Lige šampiona. Katalonci su na korak od prvog mjesta, a da bi ga sačuvali - ne smiju da izgube sa više od dva razlike, li dva razlike sa golovima (3:1, 4:2), jer su u prvom meču u Torinu slavili 2:0.

Obnavljanje rivalstva Ronalda i Mesija je jedino u čemu Kuman može da uživa - sve ostalo, od plasmana Katalonaca u prvenstvu (deveto mjesto), preko zgusnutog rasporeda mečeva - ne ide mu naruku.

Katalonci će se, naime, sudariti sa Juventusom samo 72 sata nakon mučnog poraza u Kadizu.

- Ovaj raspored će ‘ubiti’ fudbalere. Sramota je igrati u ovakvom ritmu i to moram stalno da ponavljam.

Od ostalih večerašnjih mečeva izdvajaju se tri koja će direktno odlučiti putnika u osminu finala.

Mančester junajted gostuje Lajpcigu na “Red Bul areni” i ne smije da izgubi - Njemci će proći dalje i eliminisati giganta ukoliko pobijede.

Ajaks i Atalanta igraju u Amsterdamu - Holanđanima pobjeda donosi plasman u nokaut fazu, Italijanima je dovoljan i bod. Najlakši zadatak ima Lacio, kojem je i bod u Rimu protiv Klub Briža dovoljan za prolaz, a Belgijancima treba pobjeda