Bečić zahvalio SDMCG na posvećenosti u borbi protiv koronavirusa

Predstavnici Sindikata su istakli važnost uloge medicinskog kadra u razvoju zdravstvenog sistema i iskazali uvjerenje da će svi politički subjekti prepoznati moguće izazove sa kojima se suočavaju, kako bi zajedničkim djelovanjem stvorili preduslove za njihove prevazilaženje.

4397 pregleda0 komentar(a)
Bečić sa predstavnicima SDMCG, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se danas sa predstavnicima Sindikata doktora medicine (SDMCG) - predsjednicom Sindikata dr Milenom Popović Samardžić, potpredsjednicom i predsjednicom Glavnog odbora dr Žankom Cerović i članom Skupštine SDMCG dr Nebojšom Gulićem.

Bečić je, kako je saopšteno iz parlamenta, zahvalivši na posvećenosti i požrtvovanju u zaštiti zdravlja svih građana Crne Gore tokom složene epidemiološke situacije, razgovarao sa predstavnicima SDMCG o njihovom zapaženom angažmanu sa ciljem poboljšanja materijalnog statusa ljekara, kao i "zaštite ugleda i dostojanstva ljekarske profesije".

Sagovornici su, dodaje se, ovom prilikom razgovarali o položaju zdravstvenih radnika i uslovima u kojima rade, uz obostrano očekivanje da će buduća saradnja Skupštine na nivou nadležnog skupštinskog radnog tijela i Sindikata doktora medicine, doprinijeti poboljšanju cjelokupnog zdravstvenog sistema.

Predstavnici Sindikata su, kako je saopšteno iz Skupštine, istakli važnost uloge medicinskog kadra u razvoju zdravstvenog sistema i iskazali uvjerenje da će svi politički subjekti prepoznati moguće izazove sa kojima se suočavaju, kako bi zajedničkim djelovanjem stvorili preduslove za njihove prevazilaženje.