Tramp: Čovjek raketa sada prvi put želi da razgovara s Južnom Korejom

Seul je predložio da 9. januara budu održani razgovori na visokom nivou sa Pjongjangom, dan pošto je sjevernokorejski lider Kim Džong-un najavio mogućnost učešća svoje zemlje na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI)

1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
02.01.2018. 15:58h

Američki predsjednik Donald Tramp ocijenio je danas da sankcije uvedene Sjevernoj Koreji počinju da djeluju, navodeći kao primjer otvaranje sjevernokorejskog vođe Kim Džong Una prema Seulu.

"Sankcije i drugi pritisci počinju da imaju veliki uticaj na Sjevernu Koreju", napisao je Tramp preko Tvitera.

"Čovjek raketa sada prvi put želi da razgovara s Južnom Korejom. Možda je to dobra vijest, možda nije, vidjećemo", napisao je Tramp, nazivajući sjevernokorejskog vođu Kim Džong-una riječima koje često koristi za njega.

Seul je danas predložio da 9. januara budu održani razgovori na visokom nivou sa Pjongjangom, dan pošto je sjevernokorejski lider Kim Džong-un najavio mogućnost učešća svoje zemlje na Zimskim olimpijskim igrama (ZOI).

Uprkos tenzijama zbog nuklearnog i balističkog programa Pjongjanga i upozorenjima Kim Džong-una da bi "zategnuta situacija" mogla da utiče na sportski događaj, sjevernokorejski lider je izrazio spremnost da preduzme neophodne mjere i u novogodišnjoj poruci rekao da bi uskoro moglo da dođe do sastanka delegacija dvije zemlje.

Južna Koreja je domaćin ZOI od 9. do 15. februara, dok Paraolimpijske igre počinju 9. marta.