Juventus drži korak za Napolijem, Inter i Roma posustaju, prva pobjeda Beneventa

Na sinoćnju pobjedu lidera u gostima protiv Krotonea (1:0), Juventus je odgovorio trijumfom u Veroni (3:1), a odlučio je u nastavku, sa dva gola u šest minuta, Paulo Dibala.

79 pregleda0 komentar(a)
Paulo Dibala, Foto: Reuters
30.12.2017. 21:54h

Jedino Juventus drži korak za Napolijem, dok ostali polako posustaju, pa izgleda da će se trka za titulu voditi udvoje.

Na sinoćnju pobjedu lidera u gostima protiv Krotonea (1:0), Juventus je večeras odgovorio trijumfom u Veroni (3:1), a odlučio je u nastavku, sa dva gola u šest minuta, Paulo Dibala.

Interesantno, oba gola je postigao desnom nogom, prvi put na jednoj utakmici.

Prije toga je bivši igrač "stare dame" Martin Kaseres anulirao rano vođstvo Torineza, preko Matuidija.

Juventus, koji je prvi put slavio u Veroni od 2001. godine, ima bod manje od Napolija, Verona je ostala pretposljednja sa 13 bodova.

Derbi kola, na "Meaci", između Intera i Lacija završen je bez golova, iako su obje ekipe imale svoje prilike tokom 90 minuta, Lacio nešto više u drugom poluvremenu.

A u najavi je malo šta moglo da nagovijesti da će duel završiti 0:0. Sedam posljednjih godina na mečevima Intera i Lacija je postizano najmanje po tri gola, a ovo je bio duel ekipa sa najboljim strijelcima Serije A - Ikardija (17) i Imobilea (16). Uz to, Lacio ima drugi napad prvenstva, ali navijači na stadionu, na kraju, nijesu vidjeli ni gol.

Istina, Lacio je mogao da to uradi iz penala, da nije bilo VAR tehnologije, koja je ispravila grešku sudije Rokija, koji je prvobitno neopravdano pokazao na bijelu tačku za goste, zbog igranja rukom Škrinjara, početkom nastavka. Ispostaviće se da je nenamjerno igrao rukom...

Inter je prvi put igrao 0:0 kod kuće u ovoj sezoni, isto kao i Lacio u gostima.

Čitavu utakmicu, veoma dobro, za Lacio je odigrao crnogorski reprezentativac Adam Marušić.

Inter je, tako, osvojio bod nakon tri uzastopna poraza (Udineze, Sasuolo u prvenstvu, Milan u Kupu), dok je Lacio propustio šansu da na tabeli dostigne gradskog rivala, Romu.

Nakon što je u prošlom kolu pobijedio Inter i udaljio ga iz borbe za titulu, Sasuolo je, možda, izbacio još jednog konkurenta za "skudeto" - primorao je Romu na remi na "Olimpiku".

Rimljani su poveli golom Pelegrinija, bivšeg igrača Sasuola, a gosti su izjednačili u 78. minutu, preko Misirolija, koji je postigao gol nakon skoro dvije godine.

Rimljani su imali veći posjed lopte, ali su i u ovom meču potvrdili neefikasnost koja ih muči ove sezone, posebno Edina Džeka.

Istina, Roma je postigla još dva gola na ovoj utakmici, ali su oba, zahvaljujući VAR-u, opravdano poništena zbog ofsajda, nakon što su mrežu gostiju tresli Džeko i Florenci.

Sa samo pobjedom u posljednja četiri meča (pet računajući i eliminaciju u Kupu Italije od Torina), Roma zaostaje devet bodova za liderom Napolijem, od kojeg ima utakmicu više.

Posljednji meč za Sasuolo, ali i u karijeri, odigrao je iskusni štoper Paolo Kanavaro, koji okončava dvodecenijsku karijeru. Novu karijeru će nastaviti u trenerskoj ulozi u kineskom Guangdžou Evergrandeu, kao asistent osam godina starijem i poznatijem bratu Fabiju.

Pobjeda nad Interom u Kupu, pa remi sa Fiorentinom u 19. kolu Serije A - za Milanove standarde ove sezone, kraj godine je uspješan period.

"Rosoneri" su igrali 1:1 u Firenci, iako su od 71. minuta gubili, golom koji je postigao Đovani Simeone.

Tri minuta kasnje izjednačio je Hakan Džalhanoglu.

Milan je prekinuo seriju od dva poraza u prvenstvu, a Fiorentina nastavila pozitivan niz - na posljednjih sedam mečeva ostvarila je dvije pobjede i pet remija.

Prvu pobjedu u Seriji A, nakon punih 19 kola, upisao je Benevento, dok je Sampdorija u nadoknadi vremena, sa dva gola Kvaljarele, pobijedila Spal, i prekinula post od pet mečeva bez pobjede.

Rezultati

Fiorentina - Milan 1:1

Simeone 71. - Džalhanoglu 74.

Roma - Sasuolo 1:1

Pelegrini 31 – Misiroli 78.

Atalanta – Kaljari 1:2

Gomez 90+2 - Povoleti 6, Padoin 23.

Benevento – Kjevo 1:0

Koda 64.

Bolonja – Udineze 1:2

Danilo (autogol) 27 – Vidmer 37, Lazanja 48.

Sampdoria – Spal 2:0

Kvaljarela 90+1 (penal), 90+4.

Torino – Đenova 0:0

Inter - Lazio 0:0

Verona - Juventus 1:3

Kaseres 59 - Matuidi 6, Dibala 72, 78.

Juče: Krotone - Napoli 0:1