Grbić riješio Petrovac: Budućnost ide na pauzu sa plus 18

"Plavi" slavili 10. put zaredom u prvenstvu

13556 pregleda10 komentar(a)
Foto: Savo Prelević

Motivisani Petrovac i očajan teren na stadionu pod Malim brdom su namučili Budućnost, ali dominacija šampiona je nastavljena.

U posljednjem prvenstvenom meču u 2020. godini, koji je trebalo da se igra još u septembru, "plavi" su pronašli način do dođu do 16. trijumfa u 19 kola - potpisao ga je Petar Grbić u 82. minutu (1:0).

Prije toga, bilo je šansi na obje strane - golmani su čuvali nulu - ali je kvalitet izabranika Mladena Milinkovića opet isplivao.

Budućnost je već u prvih sedam minuta imala dvije velike šanse preko Grbića (prvo je blokirao Luka Medigović, onda je napadač gostiju šutirao preko gola), ali je Petrovac brzo odgovorio.

Valentin Rudović je u 17. izašao sam ispred Miloša Dragojevića, ali golman Podgoričana je bio uspješniji, baš kao i u 62. kada je Marko Marković bio u idealnoj poziciji.

Posljednjih dvadeset minuta Budućnost je krenula u veliku ofanzivu i to joj je dalo rezultat u 81. kada je Igor Ivanović sa desne strane po zemlji centrirao, a Grbić zatresao praznu mrežu.

Budućnost nakon 19 kola ima 49 bodova, 18 više od drugoplasiranog Dečića.

Ovo je aktuelnom prvaku 10. trijumf zaredom u šampionatu, a nije izgubio još od 29. avgusta kada je bolja bila Podgorica.

Petrovac na pauzu ide kao posljednjeplasirani sa pet bodova manje od OFK Titograda, koji je u zoni baraža za opstanak.