Oslabljeni Milan bolji i od Sasuola, Inter nastavio seriju

"Nerazuri" slavili šesti put zaredom u šampionatu

7128 pregleda0 komentar(a)
Foto: Reuters

Milan je pobijedio Sasuolo u gostima 2:1, nije mu smetalo ni to što je nastupio bez Ibrahimovića, Rebića, Benasera, Kjera...

"Rosoneri" su trijumf kaparisali u uvodnom dijelu meča - Leao je već u sedmoj sekundi donio prednost i postigao najbrži gol u istoriji kada su u pitanju "lige petice".

A već u 26. je bio 0:2 kada se upisao Belgijanac Salemakers.

Domaćin je potom tražio način da se vrati u utakmicu, ali je postigao samo počasni pogodak - strijelac je bio Berardi u 89. iz slobodnog udarca.

"U svakom smislu ova pobjeda znači više od sama tri boda. Remizirali smo u posljednja dva meča, željeli smo da se vratimo na pravi put i uspjeli smo, uz sve probleme koje imamo", rekao je trener Stefano Pioli.

Povezani članci

20. Decembar 2020.

Rafael Leao dao gol nakon samo 6,2 sekunde

Milan ima 31 bod nakon 13 kola, a prati ga Inter koji je kod kuće savladao Speciju 2:1.

Nakon lošeg prvog poluvremena, "nerazuri" su došli na svoje u 52. minutu kada je pogodio Hakimi, da bi dvadesetak minuta kasnije tačku na duel stavio Lukaku iz penala.

Gosti su u 94. smanjili, ali nisu imali vremena da naprave senzaciju.

"U prvom poluvremenu smo malo rizikovali, ali smo malo i uradili u napadu. Važan je trijumf, kao i to što je šesti u nizu, što čini da se stanje na tabeli popravlja. Naredna je Verona, a onda pauza koja nam je potrebna. Očigledno je da nam fali svježine", istakao je Antonio Konte.

Interu je ovo šesti trijumfa zaredom u prvenstvu i ima bod manje od gradskog rivala...

Benevento je pobijedio Đenovu (2:0), a remiji su viđeni u duelima Torina i Bolonje i Kaljarija i Udinezea (1:1).

Пласман обезедио SofaScore LiveScore