Berane: Dodijeljena priznanja najboljim sportistima

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, dodjeljujući priznanja, kazao je da je siguran će nagrađeni sportisti biti, kao što i jesu, najbolji ambasadori sporta i sportskog duha Berana.

169 pregleda1 komentar(a)
Berane, Foto: Tufik Softić
29.12.2017. 15:26h

Opština Berane na svečanoj dodjeli koja je održana u Hotelu "Berane“ uručila je priznanja najboljim sportistima, kolektivima i sportskim radnicima u 2017. godini.

Titulu najuspješnije spotistkinje dobila je Ivona Petrić iz STK "Budim“, a za najuspješniji kolektiv proglašen je FK "Berane“.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, dodjeljujući priznanja, kazao je da je siguran će nagrađeni sportisti biti, kao što i jesu, najbolji ambasadori sporta i sportskog duha Berana.

"Nije lako dodijeliti nagrade onima koji su svakako svijim radom dokazali koliko vrijede, ali je lako jer znamo da su to dobili svojom zaslugom. Mi smo dužni da im se zahvalimo što su doprinijeli svojim radom najprije sebi, svojim porodicama i posebno gradu“, rekao je Šćekić.

Predsjednik žirija za dojelu nagrada sportistima, sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Zoran Jojić naglasio je da je obaveza Opštine Berane da poboljša uslove za rad sportista.

"Sva priznanja naši sportisti su ostvarili na gostujućim terenima, što vaše rezultate i priznanja čini još značajnijim i vrednijim, a nama daje obavezu da uslove za rad podignemo na što veći nivo i da nikada više ne dozvolimo da nemate gdje da se takmičite i postižete dobre rezultate“, kazao je Jojić.

Svoje zadovoljstvo za najviše opštinsko sportsko priznanje koje je ove godine dobila Ivona Petrić podijelila je prisutnima.

"Ovo je svakako jedna od najznačajnih nagrada koju sam za ovih sedam godina igradnja stonog tenisa dobila. Iskoristila bih priliku da se zahvalim žiriju i Opštini Berane koji su mi uručili ovo priznanje. Ovo je samo moj početak i inspiracija da nastavim dalje“, zaključila je Ivona.

Fudbalski klub “Berane” dobitnik je priznanja za najuspješniji kolektiv u tekućoj godini, dok je trener tog kluba, Ivica Ćulafić proglašen za najuspješnijeg trenera.

"Ova nagrada je satisfakcija i ja sam sentimentalno vezan za nju, obzirom da sam je dobio u mom gradu. Ova nagrada pripada svima nama koji smo godinu dana vjerovali u cilj i zajedništvo“, rekao je Ćulafić.

Crnogorski rukometni reprezentativac, Igor Radojević koji je u Mađarkoj spasao dječaka od davljenja u jezeru, dobio je posebnu nagradu za doprinos sportu.

"Presrećan sam zbog ovog priznanja i istovremeno sam iznenađen. Hvala Opštini Berane koja mi je dodijelila ovu nagradu. Trudiću se da u budućnosti opravdam očekivanja kako na sportskom terenu, tako i humanim djelima“ kazao je Radojević.

Za najuspješnijeg juniora proglašen je Nemanja Obradović iz Streljačkog kluba „Donje Luge“, dok je Beba Dabetić iz istog kluba najupješnija juniorka.

Mirko Trifunović košarkaš Lima najuspješniji je kadet, a najuspješnija kadetkinja je Marija Živković članica Atlestkog kluba „Lim“.

Za sportske nade Berana proglešeni su Dušan Vuković kapiten OFK „Berane“, Ognjen Marsenić iz Atletskog kluba „Lim“, Andrea Bajović članica Stonoteniskog kluba „Budim“, Vojislav Vukić rukometaš Ivangrada i Kalina Knežević iz Odbojkaškog kluba „Ivangrad“.

Posebne nagrade za doprinos sportu, pored Radojevića, uručene su i Nikoleti Obradović, Miloradu Jašoviću i Filipu Jočiću.