Bojana Radulović predstavlja Crnu Goru

Producentkinja selektovana za “EAVE Producers Workshop 2021”

3905 pregleda1 komentar(a)

Crnogorska producentkinja Bojana Radulović selektovana je za “EAVE Producers Workshop 2021”, jednogodišnji program koji se sastoji od tri cjelonedjeljne radionice na kojima se razvijaju igrani i dokumentarni filmovi i televizijske serije, uz mentorstvo eksperata iz oblasti audiovizuelne industrije.

“Od 220 prijava iz 52 zemlje svijeta, za ovaj program su selektovani producenti iz njih 37, a Bojana Radulović jedini je učesnik iz Crne Gore. Među učesnicima je i producentkinja iz Srbije Biljana Tutorov, koja je selektovana sa crnogorsko-srpsko-hrvatskom koprodukcijom, projektom ‘Posljednji nomadi’”, saopšteno je iz Filmskog centra Crne Gore.

Radulović je selektovana kao producentkinja dugometražnog igranog filma “Požari” reditelja Nikole Ljuce, scenaristkinje Jovane Bojović i producentske kompanije Code Blue. “Požari” su filmska priča o odrastanju, požudama, razbijanju iluzija i položaju žena.

“Kosta i Mila su srednjovječni bračni par i roditelji tinejdžerke Ane. Pripadaju tipičnoj crnogorskoj porodici srednje klase koja živi u velikoj kući i vodi računa o Kostinoj majci koja je na samrti. Tokom nekoliko ekstremno vrućih ljetnjih dana, dok požari okružuju grad u kome žive, njihovi životi se polako gube. Ana postaje sumnjičava prema svom treneru Marku i počinje da ga prati. Njena majka Mila se pretvara da odlazi na svoj posao na fakultetu, ali takođe diskretno proganja Marka. Kosta se sve teže snalazi na svom poslu hemičara u fabrici vina, pokušavajući da sakrije svoju zavisnost od kokaina. Marko, takođe, postaje predmet njegove fascinacije. Kako se bliži dan smrti Kostine majke, neprospavane noći guraju porodicu u preveliki broj skrivenih emocija i seksualnih želja. Svako od njih razvija vezu sa misterioznim i zgodnim trenerom, potajno špijunirajući jedni druge”, navodi se u opisu filma.