Demokrate Bar: Građani Bara opet izvukli deblji kraj

"Istovremeno, iako je za neke vladajuće partije cijena legalizacije, po sopstvenom kazivanju bila “ta crvena linija odnosa prema učešću u ovoj vlasti”, danas građani nisu dobili apsolutno ništa, dok su nasuprot njima političari zadržali svoje “udobne fotelje”"

12998 pregleda9 komentar(a)
Demokrate Bar, Foto: Demokrate

Današnje skupštinsko zasijedanje, po ko zna koji put obilježilo je novo mimoilaženje konstituenata koalicije DPS-Biram Bar-SD-BS saopšteno je iz OO Demokrate Bar.

Kako su pojasnili ovoga puta riječ je o Odluci o naknadi za urbanu sanaciju odnosno o cijeni legalizacije u opštini Bar, pri čemu su i ovog puta kako kažu, deblji kraj izvukli jedino građani Bara.

"I dok se predsjednik opštine Raičević ispred DPS-a zdušno zalagao i borio za izglasavanje ove odluke, odnosno pokušavao da od koalicionih partnera dobije potrebnu saglasnost, ostatak vladajuće koalicije tražio je izlaz iz začaranog kruga koji je stvoren još tokom kampanje za lokalne izbore 2018. godine, kada je glavni izborni „adut“ ovih partija bila upravo cijena legalizacije sa kojom se manipulisalo „uzduž i poprijeko“", kaže se u saopštenju.

Kako dodaju, u priču o cijeni legalizacije „od 1 do 5 eura“ povjerovali su mnogi Barani.

"Podsjećamo da je nekim partijama ovakav stav omogućio direktno osvajanje mandata koje su kasnije iskoristili za koalicionu saradnju sa DPS-om. Danas, dvije ipo godine od obećanja građanima da će svoje objekte legalizovati po cijeni od 1 eura, dio vlasti našao se u velikom problemu, kako izglasati odluku po kojoj je cijena legalizacije višestruko veća od obećanja datog građanima Bara, a istovremeno kako odbiti i ne zamjeriti se Demokratskoj partiji socijalista, svom vjernom koalicionom partneru?", pitaju se oni. Kako su kazali, diplomatskim manirima, "naravno bez pretejerane brige za građane, a prvenstveno spasavajući „sopstvenu kožu“, lokalne partije koje su profitirale na priči o legalizaciji izborile su se za tzv. status kvo, odnosno održavanje stanja onakvim kakvo trenutno jeste. Tako Bar danas nije donio svoju Odluku o naknadi za urbanu sanaciju, odnosno cijeni legalizacije, već je odluka skinuta sa dnevnog reda pri čemu je njeno donošenje ostavljeno za neka “bolja vremena”. Dakle, obećanje dato građanima tokom predizborne kampanje nije ispunjeno, niti je podnesen bilo kakav zahtjev odnosno amandman da se predložena odluka izmijeni". Oni dodaju i da je kao jedinog “krivca” u ovom slučaju lokalna vlast označila Zakon o planiranju prostora i izgradnji objekata, "koji kao da je donosila neka druga vlast, a ne vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista". "Istovremeno, iako je za neke vladajuće partije cijena legalizacije, po sopstvenom kazivanju bila “ta crvena linija odnosa prema učešću u ovoj vlasti”, danas građani nisu dobili apsolutno ništa, dok su nasuprot njima političari zadržali svoje “udobne fotelje”. Sigurni smo i vjerujemo da će građani ovakav odnos uspjeti da ocijene na prvim sljedećim izborima", zaključeno je u saopštenju.