U ponedjeljak sjednica Skupštine

Bečić je dodao da se očekuje i vladin zahtjev na stavljanje na dnevni red usvajanje po hitnom postupku izmjene i dopunu Zakona o slobodi vjeoispovjesti i drugih zakona

9583 pregleda1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković

Četvrta i posljednja sjednica jesenjeg zasijedanja u Skupštini Crne Gore održaće se u ponedjeljak 28. decembra, dogovoreno je na sastanku Kolegijuma predsjednika Skupštine, kazao je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić.

On je na konferenciji za novinare dodao da su na sastanku dogovorili i dnevni red.

"Očekujem da vrlo brzo u skupštinsku proceduru uđe predlog odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva kao zajedinčki predlog poslanika parlamentarne većine i opozcije. Ukoliko to tako bude, a očekujem da će biti, za pretpostaviti je da će biti prva tačka dnevnog reda na sjednici da razmotrimo i usvojimo odluku o obrazovanju ovog odbora", rekao je Bečić.

Na dnevnom redu predsjednik Skuštšine očekuje i i Predlog odluke o izmjeni i dopuni Poslovnika.

"Radna grupa koja je prethodnih nedjelja radila na izmjeni i dopuni Poslovnika Skupštine Crne Gore takođe pri kraju svog rada očekujem vrlo brzo da i taj akt uđe u skupštinsku proceduru i ukoliko to uđe, onda druga tačka dnevnog reda bude Predlog odluke o izmjeni i dopuni Poslovnika. Na dnevnom redu će biti i Predlog o izmjenama i dopunama zakona o radu koji je zajednički predlog i opozicije i vlasti, a na bazi predloga sindikata koji su uputili prije nekoliko nedjelja".

Bečić je istakao da na dnevnom redu očekuje i predloge finansijskih planova rada četiri za 2021. godinu kako njihov rad ne bi bio paralisan u narednoj godini.

"U predlogu dnevnog reda biće tačka izbor i imenovanja i za očekivati je da izabaremo sastav Državne izborne komisije i da izabremo članove Odbora za izbornog i sveobuhvatnog zakonodavstva na bazi odluku koje ćemo usvojiti i tajno glasanje preostali krug za članove sudskog savjeta i vrhovnog državnog tužioca".

Bečić je dodao da se očekuje i vladin zahtjev na stavljanje na dnevni red usvajanje po hitnom postupku izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeoispovjesti i drugih zakona.

"Na sjedinici smo dogvorili da kompletiramo i same delegacije skupštine u međunarodnim organizacijama, sad ostaje na predstavnicima vlasti i opozcija saglasno broju članova koje pripadaju i vlasti i opoziciji u pojedinim delegacijama kao što su NATO, OEBS i drugima organizacijama", kazao je Bečić dodajući da je skrenuo pažnju na sastanku Kolegijuma predsjednika Skupštine o zastupljenosti manje zastupljenog pola - žena.