Čeferin: Pripremamo se da finale LŠ bude odigrano pred punim stadionom, Super liga je san Florentina Peresa

"San o učešću u Ligi šampiona biće realan kao i do sada"

3914 pregleda0 komentar(a)
Čeferin, Foto: Reuters

Predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin u razgovoru za slovenački 24ur govorio je o izazovima sa kojima se evropska kuća susreće, pandemiji koronavirusa koja je uticala i na svijet sporta, ali i o najavljenoj Super ligi.

Čeferin kaže da do 2024. godine neće biti promjena u evropskim takmičenjima, jer su do tada prodata prava. Ipak, nakon toga moglo bi da dođe do određenih promjena.

"Nećemo igrati vikendom kako bismo zadržali vrijednost domaćih šampionata, ali se razmatra nešto drugačiji, zanimljiviji sistem koji uključuje sve zemlje. San o učešću u Ligi šampiona biće realan kao i do sada", rekao je Čeferin.

Potom se osvrnuo na ideju o Super ligi.

"Super liga je san Florentina Peresa ​​posljednjih 30 godina, iz vremena kada ja još nijesam ni bio u fudbalu. Dva glavna kandidata za predsjednika Barselone javno su se izjasnila protiv takvog formata, Bajern, Juventus i engleski klubovi su se izjasnili protiv toga. Zatvoreno takmičenje je ideja i želja onih kojima nije stalo do ostatka fudbala. Ljudi koji fudbal gledaju samo od danas do sjutra", jasan je Čeferin.

Koronavius je poremetio sportska takmičenja, prošla sezona u Ligi šampiona završila se turnirom najboljih osam u Lisabonu, prvi put u istoriji. Takvu završnicu, sudeći po najavi Čeferina, ne možemo očekivati i ove sezone.

"Vidjećemo kako će se odvijati vakcinacija. Pripremamo se da finale Lige šampiona bude odigrano kao ranijih godina, pred punim stadionom. Naravno, pod pretpostavkom da će se situacija sa koronavirusom do tada stabilizovati", optimista je Čeferin.

Potom je opisao kako je to izgledalo ove sezone.

"Testirao sam se između 30 i 40 puta. Nijesmo mnogo spavali, morali smo da radimo danonoćno. Razgovarali smo sa vladama i vrhovima država. Više smo pričali o zdravlju nego o fudbalu", rekao je Čeferin za slovenački 24ur.