CEDIS očekuje da će do kraja dana cijela opština Kolašin dobili struju

Tvrde da je "mreža pripremljena za zimske uslove, raščišćene trase dalekovoda, revitalizovani brojni dalekovodi naročito prema ruralnom području sjevernih opština, ali esktemni vremenski uslovi učinili svoje"

9024 pregleda10 komentar(a)
Kolašin sinoć, Foto: Dragana Šćepanović

Na području kolašinske opštine bez napajanja su i dalje dalekovodi Srbuša, Lugovi, Jezerine, Trebaljevo, Rovca i Crkvine. Struje nema ni u selu Drijenak. Iz CEDIS-a očekuju da će do kraja dana napajanje u toj opštini biti stabilizovano.

„Ekipe su na terenu i radiće na otklanjanju ostalih oštećenja, kako bi do kraja dana napajanje u ovoj opštini bilo stabilizovano. Oštećenja su mahom posljedica olujnog nevremena koje nanosi drveće i ostalo rastinje na mrežu. Takođe, vlažni snijeg koji se “lijepi” na vodove i “obledica”, stvaraju dodatno opterećenje usljed čega mreža popušta. Loši vremenski uslovi, nepristupačnost mreže zbog sniježnih nanosa, naporni i rizični poduhvati na terenu, doveli su sinoć ekipe na ivicu izdržljivosti“, kazali su Vijestima iz CEDIS-a.

Tvrde da je „mreža pripremljena za zimske uslove, raščišćene trase dalekovoda, revitalizovani brojni dalekovodi naročito prema ruralnom području sjevernih opština, ali esktemni vremenski uslovi učinili svoje„.

„Korisnike molimo za razumijevanje, uz uvjeravanje da smo i u prethodnom periodu u dijelu preventivnih radova, i tokom ova dva dana uradili sve kako bi stabilizavali naponske prilike“, poručuju iz CEDIS-a.

Oko osam sati jutros , podsjećaju, počelo je postepeno uključivanje djelova opštine Kolašin. Grad je napajanje dobio oko 8. 30 sati. Kolašin ostao bez električne energije u subotu u večernjim satima, zbog oštećenja 35kV dalekovoda sa kojih se ova opština napaja iz pravca Mojkovca i iz pravca Podgorice.