Repeša: Dva koraka nazad, izvinjenje navijačima zbog posljednje četvrtine

Budućnost je nakon 20 minuta imala pet poena zaostatka, u nastavku potpuno izgubila igru, postigla 22 poena, ušla u ritam moćnih "armejaca"

2230 pregleda0 komentar(a)
Filip Barović na meču sa CSKA

Košarkaši Budućnost Volija doživjeli su ubjedljiv poraz od CSKA u Moskvi 99:69 u meču 21. kola Evrolige.

Budućnost je nakon 20 minuta imala pet poena zaostatka, u nastavku potpuno izgubila igru, postigla 22 poena, ušla u ritam moćnih "armejaca".

"Čestitke ekipi CSKA na potpuno zasluženoj pobjedi. Izvinjavam se našim navijačima zbog toga kako smo igrali posljednju četvrtinu. Razumijem da je ovdje teško igrati, ali nema opravdanja. Mi smo potpuno prestali da igramo i izgubili fokus na naš posao. Nismo dali ni potrebnu energiju, Da bi se pobijedilo u Moskvi potrebna je koncentracija i agresivnost na oba dijela terena. Mi smo danas napravili dva koraka nazad, a nadam se da ćemo u budućnosti biti mnogo više fokusirani i povezani", kazao je trener Jasmin Repeša.

Trener CSKA Dimitris Itudis bio je zadovoljan...

"Druga četvrtina je bila defanzivno loša, oni su imali mnogo lakih poena iz naših grešaka. Međutim, u drugom dijelu su nam dali 22 poena i to govori o našem zalaganju. Bili smo snažni u duelima, konsantno i uporno smo im poremetili skok i to je bio ključ. U ovom takmičenju je svaka utakmica teška, svaku pobjedu je potrebno zaslužiti, tako da čestitam mojim igračima", kazao je Itudis.