Spajić razgovarao sa bankarima: Dogovorene mjere za lakše poslovanje

Predloženo je i da se mjere CBCG koje traju do 31. avgusta naredne godine produže do 31. decembra 2022, kao i da se uključi transportni i ostali snažno pogođeni sektori u klasifikaciju industrije pogođene covidom

7337 pregleda2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Twitter

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić sastao se danas s bankarima sa kojima je dogovorio mjere koje će olakšati poslovanje i život građana koji je usložnjen zbog pandemije.

"Usaglašene su mjere sa sastanka za podršku privredi za koje očekujemo i partnersku podršku Centralne banke Crne Gore (CBCG)", naveo je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić na svom Tviteru. On je kazao da je predložen moratorijum na prinudnu naplatu od osoba koje su ostale bez posla usljed covid krize.

"Produženje na deset godina, sa sadašnjih šest, dužine otplate novih potrošačkih kredita, a da se zadrži originalni rok na restrukturirane kredite”, naveo je Spajić.

Predloženo je i da se mjere CBCG koje traju do 31. avgusta naredne godine produže do 31. decembra 2022, kao i da se uključi transportni i ostali snažno pogođeni sektori u klasifikaciju industrije pogođene covidom.

“Trezor Ministarstva finansija i socijalnog staranja će naći način da plati kamate koje subvencioniše Vlada direktno bankama, a ne kao do sad kad je klijent morao prvo da plati kamatu pa da traži refundaciju", kazao je Spajić.