Jokić primio Brguljana i najavio skoro otvaranje kotorskog bazena

"Ponikao u gradskom klubu Primorac, trenutno angažovan u mađarskom Vašašu, Draško Brguljan je uzor brojnim mladim vaterpolistima i sportistima kako Kotora, tako i cijele Crne Gore", saopšteno je iz kotorske opštine

14925 pregleda3 komentar(a)
Jokić i Brguljan, Foto: Opština Kotor

Vladimir Jokić, predsjednik opštine Kotor, primio je danas najboljeg sportistu Crne Gore za 2020 godinu - Draška Brguljana.

Brguljan je u januaru ove godine sa crnogorskom vaterpolo reprezentacijom, kao kapiten, osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

"Ponikao u gradskom klubu Primorac, trenutno angažovan u mađarskom Vašašu, Draško Brguljan je uzor brojnim mladim vaterpolistima i sportistima kako Kotora, tako i cijele Crne Gore", saopšteno je iz kotorske opštine.

"Imajući u vidu da Kotor već godinama nema bazen i da vaterpolisti i plivači dva kotorska kluba četvrtu godinu treniraju u bazenima susjednih gradova Budve i Herceg Novog, ova nagrada je još veća, kako za Brguljana, tako i za sam Kotor i njegove sportiste", istaknuto je.

Jokić je u razgovoru sa Brguljanom kazao da će vaterpolisti i plivači Primorca u najskorijem roku početi sa treninzima u kotorskom bazenu.

Brguljan je za sportistu godine izabran u tradicionalnoj anketi Crnogorskog olimpijskog komiteta.