Česma koja toči pivo

Naši najpoznatiji pivari ponovo su se igrali sličnostima i razlikama između prošlosti i sadašnjosti u novom spotu, u kojem su se vratili u vrijeme nastanka Nikšićkog Piva i zapitali se kako bi stari Crnogorci prije više od vijeka reagovali na revolucionarnu ideju o česmi koja toči pivo

13577 pregleda0 komentar(a)
Foto: Trebjesa

Bilo da sjede okupljeni oko ognjišta u 19. vijeku ili oko televizora u 21. vijeku, ono što se nikad ne mijenja među pravim prijateljima su zabavne priče uz hladno Nikšićko. I iako u 19. vijeku nisu znali za točilice, a istinske pivopije danas često kažu da je točeno i najbolje pivo, vjerujemo da ih ništa nije sprječavalo da puste mašti na volju i požele baš takvu spravu - česmu koja toči hladno pivo s dva prsta pjene.

Savremene generacije dobro znaju kako izgleda kada ne moramo da brinemo da li ćemo ostati bez piva i da li je dovoljno ohlađeno... već samo odvrnemo slavinu i natočimo.

No, kako bi ova zamisao o točilici ili limenkama djelovala prije više od vijeka, kad je rođeno naše najpoznatije Nikšićko Pivo? Baš to pitanje okosnica je duhovitog zapleta nove reklame ovog brenda, koja ima premijeru uoči praznika.

Naši stari znanci, poznata glumačka postava, okupljeni su oko ognjišta u dalekoj 1897. godini i zaokupljeni temama koje ih vode daleko ispred svog vremena. Jedan među njima, koji je u prethodnoj kampanji imao neočekivanu priliku da gvirne u budućnost, „prisjeća“ se tog iskustva, a ostali sa nevjericom slušaju šta priča. Naravno, susret tradicije i modernog doba neizostavno stvara duhovite situacije i dijaloge, koji su maestralno uhvaćeni i u ovogodišnjem spotu Nikšićkog Piva.

U više nego komičnom nastavku prošlogodišnje kampanje „Oduvijek moderno“ pogledajte kako su akteri reagovali na revolucionarnu ideju o česmi koja toči pivo, na male metalne buriće koji rade „kssssss“ i današnji sleng.

„2020. godinu vjerovatno mnogi žele što prije da zaborave, jer nam je dala malo prilika da se družimo, veselimo i nazdravljamo. Zato smo mi poželjeli da ljubiteljima Nikšićkog Piva poklonimo ne samo još jedan spot, već dobar razlog da se nasmiju, dok u krugu male ali odabrane ekipe ove godine, dočekuju Novu godinu. U nadi da će Nikšićko biti prvi izbor na porodičnim trpezama i 2021. godine, želimo vam zdravlje i srećne praznike“, poručili su iz Pivare „Trebjesa“.