Nikola Vučević za istoriju Orlanda: Veliki igrač i vrhunski profesionalac

Crnogorski as je u duelu sa Oklahomom oborio rekord Nika Andersona po broju pogođenih šuteva - 4.084 puta je Vučević postigao koš za Orlando, dok je Anderson, dosadašnji rekorder, imao 4.075 pogodaka

15831 pregleda10 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: Twitter

Nikola Vučević je legenda Orlanda, jedan od najboljih igrača u istoriji Medžika, a a od sinoć i rekorder kluba u jednoj kategoriji.

Crnogorski as je u duelu sa Oklahomom oborio rekord Nika Andersona po broju pogođenih šuteva - 4.084 puta je Vučević postigao koš za Orlando, dok je Anderson, dosadašnji rekorder, imao 4.075 pogodaka.

Treći je Dvajt Hauard (4.034).

Orlando je za 32 godine postojanja imao velike zvijezde NBA lige u svom rosteru, uz Hauarda i Andersona, na Floridi su igrali, između ostalih, i Šekil O'Nil, Peni Hardavej, Trejsi Mekgrejdi, Grent Hil...

“Ovo je velika čast, imajući u vidu ko je sve igrao za Medžik, kakvi su sve strijelci bili u ovom klubu. Ovo je i motivacija za dalje. Ponosan sam, a srećan što su moji koševi u noći rekorda pomogli da pobijedimo", kazao je Vučević.

Orlando je sinoć pobijedio Oklahomu 118:107 i prvi put u istoriji kluba ostvario sve četiri pobjede na startu sezone.

Vučević je upisao 28 poena.

"Sjajan je osjećaj pobjeđivati u seriji, a pobjeđujemo iako imamo još mnogo rezervi i nismo pokazali sve što možemo", kazao je Vučević.

O njegovom rekordu i svemu što radi u Orlandu priča se u superlativu.

"On je fantastičan profesionalac, veoma posvećen i smjeran sportista. On kaže da sam mu pomogao od kada sam došao, ali njemu sam najmanje pomogao. On je ol-star igrač, on je prošle sezone bio naš najbolji igrač. Vuč se osjeća sjajno i pred njim je velika sezona", rekao je trener Stiv Kliford.

"Vuč je fantastičan igrač, mnogo sam srećan što igra sa njim. On je veliki as, ali i timski igrač, njega interesuje samo učinak ekipe, a ostale stvari dolaze same od sebe. Svaka mu čast na svemu što radi za ovaj klub", rekao je Markel Fulc.