Softić: Informacije o stanju u Andrijevici nisam davao samovoljno, na dežurne telefone se niko ne javlja

"Očekujem da nove vlasti Crne Gore sa tih računa za struju skinu, neke po meni nepotrebne stavke, a od vas da mi nadoknadite štetu koju sam trpio, kao što ćete morati da nadoknadite štetu svim građanima sjevera koji su juče pred vašom poslovnicom u Beranama u znak protesta bacali pokvareno meso iz zamrzivača", napisao je Softić

10233 pregleda11 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Novinar ND "Vijesti" Tufik Softić odgovorio je na reagovanje Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) povodom teksta "Sela oko Andrijevice već šest dana bez struje: I Novu godinu dočekaće u mraku?", objavljen na Portalu Vijesti.

Iz CEDIS-a su kazali da je "čudno da nas novinar Softić nije kontaktirao, što je između ostalog i praksa, a i obaveza da se čuje i druga strana, nego samovoljno donosi zaključak o stanju mreže."

Obraćanje Softića prenosimo u cjelosti:

"Gospodo iz CEDIS-a, na vašim dežurnim telefonima u Beranama već danima se ili niko ne javlja ili su isključeni. Prema tome, od subote, kada je došlo do havarije, bezuspješno sam bezbroj puta pokušavao da dobijem bilo kakvu informaciju, tako da sam uložio maksimum profesionalizma da čujem drugu stranu. Informacije o stanju u opštini Andrijevica nisam davao samovoljno, kako vi kažete, već mi danima od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati zvoni telefon i zovu me mještani sela koji ne mogu od vas da dobiju nikakvu informaciju. Da li ste, recimo, sanirali mrežu u Gnjilom Potoku, odakle su fotografije uz tekst na koji reagujete? Na kraju, i ja sam bio u subotu ukupno osam sati bez struje, a sinoć još dodatnih tri i po sata. Platiša sam uredni, a moji računi za struju su astronomski, veći nego da živim u Parizu, a sa standardom prosječnog crnogorskog građanina", napisao je Softić.

"Očekujem da nove vlasti Crne Gore sa tih računa za struju skinu, neke po meni nepotrebne stavke, a od vas da mi nadoknadite štetu koju sam trpio, kao što ćete morati da nadoknadite štetu svim građanima sjevera koji su juče pred vašom poslovnicom u Beranama u znak protesta bacali pokvareno meso iz zamrzivača. Moj duboki respekt za sve električare na terenu, koji ulazu napor da saniraju elektro mrežu, ali još dublji prezir prema vama koji sjedite u udobnim foteljama i primate nezarađene plate. Smijete li javno saopštiti kolike su plate menadžmentu CEDIS-a? Nadam se da će i ta praksa gdje higijeničarka u CEDIS-u ima veću platu nego, na primjer, prosvjetni radnik uskoro biti prekinuta", navodi se u odgovoru Softića.