Spori početak Luke Dončića: Jasno je da je van ritma

"Osjećam da su mi noge teške. Ne osjećam se ugodno. Međutim, nema opravdanja. Imam 21 godinu, ovo mi je treća sezona, očekujem da budem sve bolji i da napredujem. Moram da radim svakog dana da se vratim", kazao je Dončić

7044 pregleda2 komentar(a)
Luka Dončić, Foto: AP

Neobičan termin početka, kratka pauza, utakmice bez publike - za Luku Dončića, jednog od najboljih košarkaša današnjice, nova NBA sezona je počela zabrinjavajuće.

Sjajni Slovenac nije počeo ligu onako kako se očekivalo i kako je činio od kada je došao u elitno društvo, ali i kao jedan od kandidata da bude proglašen MVP-jem sezone.

Šut je ogroman problem za Dončića, koji je pogodio samo dva od 21 pokušaja za tri poena na prve četiri utakmice, od kojih je njegov Dalas dobio samo jednu.

"Jasno je da je Luka van ritma", kazao je trener Rik Karlajl.

Na posljednjoj utakmici protiv Šarlota, 21-godišnjem asu je nedostajalo i samopouzdanje - "uzeo" je samo deset šuteva tokom cijelog meča, što je premalo za nekoga ko je lider ekipe.

"Osjećam da su mi noge teške. Ne osjećam se ugodno. Međutim, nema opravdanja. Imam 21 godinu, ovo mi je treća sezona, očekujem da budem sve bolji i da napredujem. Moram da radim svakog dana da se vratim", kazao je Dončić.

Slovenac ima dobre brojke, ali ne i za njegove standarde - 23.8 poena (43.8 odsto šuta), 6.3 asistencije i 5.8 skokova.

On je prošle sezone prosječno postizao 28.8 poena, imao 9.4 skoka i 8.8 asistencija.