SD: Nastavak pravno-političke blamaže antidržavne koalicije

Iz SD-a su kazali da predstavnici parlamentarne većine radničkoj klasi, bankarskom sistemu i provrednicima "koje zloupotrebljavaju u ovoj priču, duguju veliko izvinjenje" jer nijesu prihvatili konstruktivan predlog opozicije da svi zajedno izglasaju dnevni red Skupštine koji je 23. decembra predložio predsjednik Skupštine

6308 pregleda47 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate

Reakcije parlamentarne većine na odluku predsjednika Mila Đukanovića da shodno Ustavu vrati na ponovno odlučivanje zakone koje je Skupština donijela na sjednici 29. decembra, predstavljaju nastavak pravno-političke blamaže antidržavne koalicije, saopšteno je iz Socijaldemokrata (SD) Crne Gore.

Iz te stranke su kazali da je nakon odluke Đukanovića krenulo "koordinisano moralisanje onih koji su su crnogorskoj i evropskoj javnosti priredili nezabilježenu pravnu blamažu na navedenoj sjednici".

Iz SD u rekli da je jedan lider parlamentarne većine rekao da je "Đukanović postupajući u skladu sa Ustavom prekršio Ustav, što još jednom dokazuje da je “izgubljen u vremenu i prostoru”.

Kako navode iz SD-a drugi lider parlamentarne većine je saopštio da je postupanje Đukanovića u skladu sa Ustavom, treći pokušaj opstrukcije opozicije.

"I treći kako ga nazva njegov koalicioni partner, poslanica Bošnjak, “tetralan i kočoperan lik” dodjeljuje žute kartone jer je očigledno od Bratićke preuzeo resor sporta. Samo je zaboravio da je dobio direktni crveni karton od većine birača URE koji su grubo prevareni i izigrani postizbornim djelovanjem URE kao trojanskog konja velikosrpskog projekta", navode iz SD-a.

Iz te stranke su kazali da predstavnici parlamentarne većine radničkoj klasi, bankarskom sistemu i provrednicima koje zloupotrebljavaju u ovoj priču, duguju veliko izvinjenje jer nijesu prihvatili konstruktivan predlog opozicije da svi zajedno izglasaju dnevni red Skupštine koji je 23.decembra predložio predsjednik Skupštine.

"I da donesemo upravo Zakon o izmjeni Zakona o radu, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, Zakon o izmjenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga", naveli su iz SD-a.

Oni su rekli da su umjesto toga predstavnici parlamentarne većine pravnu, demokratsku i politčku blamažu priredili crnogorskoj javnosti, samo zbog sebične i kompleksima izazvane potrebe da na silu, kršeći pravni sistem donesu anticrnogorski, antigrađanski i antievropski Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

"Kojim zabijaju ne prst nego ruku u oko većinske Crne Gore i to one koja baštini temeljne odrednice suverene Crne Gore a to su vrijednosti građanske, sekularne i antifašističke nezavisne Crne Gore", poručili su iz SD-a.