Je li princ Hari omiljeno unuče kraljice Elizabete?

Mediji navode da će kraljičin odnos sa princom Vilijamom uvijek biti ozbiljniji, budući da ga priprema za buduću ulogu kralja

358 pregleda1 komentar(a)
princ Hari, Foto: Shutterstock
27.12.2017. 10:30h

Poznata je po svojoj "pokeraškoj faci" i diplomatskim odgovorima. Ispod svega toga, krije se mekano srce i 91-godišnjakinja koja ima omiljeno unuče.

Nakon objavljivanja ovogodišnje božićne čestitke, fanovi kraljevske porodice primijetili su zanimljiv detalj koji naizgled otkrive omiljeno unuče britanske kraljice Elizabete.

Na stolovima se u kraljicinom salonu nalaze se fotografije najbiližih (i najmilijih). Na glavnom stolu su dvije fotografije kraljice i njenog supruga Filipa, a do njih praunučad - princ Džordž i princeza Šarlot.

Na jednom od stolova nalazi se portet princa Harija i njegove vjerenice Megan Markl, koji su vjenčanje najavili za maj 2018.

Princ Hari nerijetko priča o svojoj naklonosti i poštovanju svoje bake Kraljice.

"Kada si u vojsci, on ti znači mnogo više od bake. Ona je kraljica. I onda odjednom, počneš da shvataš, vau, to je baš velika stvar...", govorio je 33-godišnjak nakon boravka u vojsci.

Mediji navode da će kraljičin odnos sa princom Vilijamom uvijek biti ozbiljniji, budući da ga priprema za buduću ulogu kralja Britanije. I kako princ Hari nikada neće biti na tronu, može da ima veseliji, tipični unuk-baka odnos sa vladarkom.

Cijelu priču podržava ćinjenica da je Harijeva vjerenica provela Božić sa kraljicom i ostalima, što je presedan budući da još zvanično nije dio porodice.