Crnogorski filmski projekti selektovani za MIDPOINT Feature Launch 2021

MIDPOINT Feature Launch je jedna od najznačajnijih radionica za razvoj projekata u Evropi, a ovogodišnje izdanje se sastoji iz četiri modula, i to tri rezidencijalne radionice i predstavljanje projekata na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gdje će najbolji projekat biti nagrađen KVIFF i MIDPOINT nagradom za razvoj u vrijednosti od 10.000 eura. Producenti će imati priliku da učestvuju i na radionici u okviru koprodukcijskog marketa When East Meets West

3494 pregleda0 komentar(a)
Branislav Milatović reditelj projekta “Bez rikverca”, Foto: Privatna arhiva

Dva crnogorska filmska projekta selektovana su za ovogodišnje izdanje programa MIDPOINT Feature Launch 2021, koji je namijenjen timovima (producent, reditelj, scenarista) iz srednje i istočne Evrope, sa prvim ili drugim dugometražnim igranim filmom reditelja koji se prijavljuje.

Među devet selektovanih projekata našli su se projekti iz Crne Gore: „Braća“ reditelja Bojana Stijovića, po scenariju Stefana Boškovića, a čiji je producent Veliša Popovića, kao i projekat „Bez rikverca“ reditelja Branislava Milatovića, mladog scenariste Mila Masoničića i producenta Miljana Vučelića. Oba selektovana filmska projekta je tokom prošle godine podržao i Filmski centar Crne Gore, u kategoriji razvoja projekta.

MIDPOINT Feature Launch je jedna od najznačajnijih radionica za razvoj projekata u Evropi, a ovogodišnje izdanje se sastoji iz četiri modula, i to tri rezidencijalne radionice i predstavljanje projekata na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovim Varima, gdje će najbolji projekat biti nagrađen KVIFF i MIDPOINT nagradom za razvoj u vrijednosti od 10.000 eura. Producenti će imati priliku da učestvuju i na radionici u okviru koprodukcijskog marketa When East Meets West.

“Devet selektovanih igranih filmskih projekata proći će kroz intenzivni program koji će učesnicima omogućiti blisku saradnju na razvoju scenarija i projekata, kao i mogućnost finansiranja i koprodukcije. Takođe, u okviru MIDPOINT programa se organizuje obuka za skript konsultante, pa su selektovana tri učesnika koji će se specijalizovati za profesionalne konsultante za rad na scenariju”, saopštili su iz Filmskog centra.