Ne poštuju se mjere ni u Domu zdravlja: Bez distance, trudnice na trotoaru

Čitalac Vijesti je kazao da ljude koje čekaju niko od zaposlenih ne proziva da uđu na pregled

19438 pregleda27 komentar(a)
Foto: Čitalac Vijesti

Čitalac Vijesti poslao je fotografije ispred Doma zdrava Nova Varoš (kod OŠ Savo Pejanović) u Podgorici na kojima se vidi grubo kršenje propisa o sprečavanju širenja koronavirusa.

Kako se vidi na fotografijama red na ulaznim vratima je velik, a ne drži se nikakva distanca.

Ne poštuje se distancafoto: Čitalac Vijesti

Čitalac Vijesti je kazao da ljude koje čekaju niko od zaposlenih ne proziva da uđu na pregled.

Navodno nema prozivke pacijenata?foto: Čitalac Vijesti

Trudnice koje su se zatekle ispred doma zdravlja su na trotoaru zbog straha da čekaju u gužvi na ulaznim vratima Doma zdravlja.

Kavarić: Potrebna saradnja građana na poštvanju i održavanju mjera u Domovima zdravlja

Direktor Doma zdravlja Podgorica Nebojša Kavarić kazao je da prosječno oko 2.500 građana dnevno posjeti objekte Doma zdravlja Podgorica zbog redovnih pregleda i redovnih potreba, dok kovid centre dnevno posjeti blizu 500 građana suspektnih na Kovid.

"Za toliki broj posjeta potrebna je saradnja građana na održavanju epidemioloških mjera i propisanog reda i procedura kako u objektima tako i ispred objekata naše ustanove. Najveći broj građana se i pridržava i podržava primjenu mjera i obavezno nošenje maski i održavanje reda i distance. Međutim određeni broj građana odbija da se pridržava navedenih propisa pri čemu se čak i veoma agresivno ophodi prema zaposlenima koji ih podsjećaju i upozoravaju na obavezu primjene navedenih procedura", ističe Kavarić.

On je apelovao na sve građane kojima je zdravstena usluga potrebna da sopstvenim doprinosom i podrškom olakšaju sebi i drugima dobijanje potrebne zdravstvene zaštite a zdravstvenim radnicima omoguće da nesmetano pružaju zdravstvenu zaštitu.

"Bez podrške građana zdravstveni sistem može biti mnogo manje efikasan", zaključio je Kavarić.