Dostanić nije razmišljao ni sekundu: Poziv prijatelja i veliki izazov

Iskusni srpski stručnjak (61), koji je vodio, između ostalih, Crvenu zvezdu, Levski, grčke klubove Larisu i Levadijakos, kazao je "ni sekundu" nije razmišljao da prihvati ponudu Zete

12034 pregleda3 komentar(a)
Rastko Dostanić, Foto: Printscreen

Ratko Dostanić je juče neočekivano postavljen za trenera Zete, danas odradio prvi trening na Trešnjici.

Iskusni srpski stručnjak (61), koji je vodio, između ostalih, Crvenu zvezdu, Levski, grčke klubove Larisu i Levadijakos, kazao je "ni sekundu" nije razmišljao da prihvati ponudu Zete.

"Prvo zbog toga što se radi o ljudima koji su moji prijatelji, a drugo sa sportske strane je ovo veliki izazov. Zeta je godinama igrala u Evropi, filozofija kluba godinama unazad je forsiranje mladih igrača. Drago mi je da mogu da nastavim tim putem. Sve se poklopilo i želimo da napravimo nešto ozbiljno. Nećemo da obećavamo ništa, ali znamo da nam je cilj ove godine Evropa. Biće velika stvar ako to ostvarimo, ali uspjeh kao uspjeh za mene ništa ne znači. Važno je da sprovedemo ovo što govorimo i kada izađemo na evropsku scenu", kazao je Dostanić.

On je kazao da će Zeta igrati napadački fudbal, ali priznao da nije dovoljno upoznat sa timom.

"Već smo poručili neke utakmice, kako bih sklopio neke kockice i da bih dobio na vremenu. Nadam se da ću pravu sliku dobiti do kraja ove sedmice. Od ljudi iz kluba sam dobio informaciju da Zeta ima mladu, kvalitetnu ekipu", kazao je Dostanić.

Zeta će glavni dio priprema obaviti u Antaliji.

"Sada tražimo protivnika za prijateljsku utakmicu ovdje kod nas. Imamo tri sedmice rada, a treba nam i jedan meč prije odlaska u Antaliju".

Prvo pojačanje Zete je 30-godišnji povratnik napadač Petar Orlandić.

"Orlandićevi kvaliteti se ne dovode u pitanje, meni je samo važno da je on zdrav i da je motivisan, da hoće da pokaže ono što zna. Nadam se da će kod nas odraditi dobre pripreme. Mislim da je on igrač koji ima vrhunske predispozicije i mislim da je već morao da eksplodira u Evropi, ali je u dobrim godinama kada može da pruži dosta", kazao je Dostanić.