Ćeranić novi selektor, sredinom januara počinju pripreme za Evropski kup nacija

"Velika mi je čast što sam prvi crnogorski selektor ragbi reprezentacije", rekao je Ćeranić

171 pregleda0 komentar(a)
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Ragbi savez Crne Gore
25.12.2017. 16:45h

Novi selektor crnogorske ragbi reprezentacije je Danilo Ćeranić, prvi Crnogorac na toj funkciji nakon trenera iz Sjeverne Irske Martija Listijana i Francuza Erika Merkadjea.

Ćeranić je protekle sezone bio trener Crnogorskih vukova koji su u regionalnoj ligi osvojili drugo mjesto. Sada je trener RK Cetinje koji se takmiči u Jadranskoj ligi u olimpijskoj verziji ragbija 7.

"Velika mi je čast što sam prvi crnogorski selektor ragbi reprezentacije. Vjerujem da ću zalaganjem i na kraju rezultatima opravdati postavljanje na tu funkciju. U prvom planu je uspostavljanje kulta dresa koji će se morati zaslužiti i ispuniti ponosom, jer samo tako se možemo nadati dobrom rezultatu u Evropskom kupu nacija", rekao je Ćeranić.

Pripreme reprezentacije počinju 14. januara, a do Evropskog kupa nacija u aprilu planirano je više prijateljskih utakmica sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, kao i Hrvatskom.

U najavi je i odmjeravanje snaga sa novozelandskim "NZ Ambassadors", timom veterana iz zemlje svjetskog prvaka koja putuje planetom u cilju popularizacije ovog sporta.

"Prvi trening reprezentacije je zakazan za 14. januar u Podgorici na pomoćnom stadionu Crvene stijene i pozivam sve momke kako bismo napravili pravi tim za pobjede. Niz aktivnosti je planiran u predstojećem periodu, pa će publika imati priliku da uživa u test mečevima sa reprezentacijama Srbije, BiH i Hrvatske, a ako sve bude kako treba i sa novozelandskim timom. Utakmice Evropskog kupa nacija su 14. i 28. aprila, a dueli sa Bugarskom kod kuće i protiv Turske u Istanbulu su od presudnog značaja za odlazak u viši rang. Dajem riječ da ćemo te utakmice dočekati spremni u svakom smislu, pa pozivam publiku i nadležne organe da sve adekvatno proprate", istakao je Ćeranić.