Skupština donirala beranskoj bolnici 5.000 eura

Bečić je kazao kako je Skupština spremna da zajedno sa Vladom i resornim ministarstvom zajednički radi na poboljšanju materijalnog položaja i uslova rada svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

4147 pregleda3 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore

Herojstvo i plemenitost naših zdravstvenih radnika, pokazano u ovim teškim i izazovnim vremenima, na najbolji način oslikavaju neprolazne tradicionalne crnogorske vrijednosti, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić.

On je juče posjetio beransku Opštu bolnicu i direktoru Budimiru Dabetiću uručio donaciju parlamenta u vrijednosti od 5.000 eura, koju je najviši zakonodavni i predstavnički dom građana opredijelio u cilju doprinosa borbi njenih zdravstvenih radnika sa koronavirusom.

Dabetić i Bečićfoto: Skupština Crne Gore

Bečić je, kako je saopšteno iz Skupštine, izrazio poštovanje prema zaposlenima u Opštoj bolnici u Beranama zbog nesebične i požrtvovane borbe sa opakom bolešću.

Rekao je kako je Skupština spremna da zajedno sa Vladom i resornim ministarstvom zajednički radi na poboljšanju materijalnog položaja i uslova rada svih zaposlenih u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

Direktor Opšte bolnice Budimir Dabetić je, dodaju iz Skupštine, izrazio je zadovoljstvo povodom posjete Bečića i zahvalio na donaciji koja predstavlja značajan podstrek zaposlenima u toj ustanovi. Upoznao je Bečića sa rezultatima njihovog rada i izazovima sa kojima se suočava ta institucija.

Sastanku su prisustvovali i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Veljo Čađenović, načelnik infektivnog odjeljenja Milovan Živković, načelnik radiologije Denis Kalač, načelnik anesteziologije Milosav Miladinović, infektolog Lidija Kljajić, i ginekolog Rajko Karličić.