Rasterećeno i hrabro na Brest

Rukometašice Budućnosti danas (16 časova) na krajnjem zapadu Francuske igraju prvi od tri meča za šest dana

10913 pregleda2 komentar(a)
Alison Pino će biti adut Budućnosti protiv sunarodnica, Foto: Dejan Starčević/Žrk Budućnost

Druga pobjeda nad Borusijom Dortmund, sa njom i sedam bodova na kontu, uticali su da se u Budućnosti zaboravi na more problema i da se lakše diše pred nastavak Lige šampiona.

Njatrofejniji crnogorski klub je napravio ogroman korak ka osmini finala i rasterećeniji čeka velika iskušenja u drugoj polovini januara i prvim sedmicama februara. Najpakleniji raspored Bojanu Popović i njene igračice očekuje u narednih šest dana - danas (16 časova) gostuju Brestu, tri dana kasnije i Ramniku Vlčei u odgođenom meču 7. kola, a potom u subotu u Podgorici dočekuju Odenze.

- U situaciji u kojoj se nalazimo možda je to i najveći problem. Puno je treninga iza nas, mnogo praznog hoda, perioda bez utakmica, a sada za dvije i po sedmice igramo veoma jake mečeve. To je otežavajuća okolnost za sastav koji imamo, ali smo se pomirili sa tim. Praktično smo ušli u sistem takmičenja sa Evropskog prvenstva, s tim da smo imali teško putovanje do Bresta, potom idemo u Vlčeu, a onda praktično odmah u halu na duel sa Odenzeom. Samo da budemo sve zdrave i da probamo da se što bolje pripremimo, kako bismo dali maksimum - rekla je Popovićeva.

Brest je prethodnog vikenda drugim porazom od CSKA praktično izgubio bitku za direktan ulazak u četvrtfinale, jer se čini da su Moskovljanke nedostižne na 2. poziciji u grupi B, a prva je rezervisana za Đer. Ali, Đurđina Jauković i saigračice žele da bar zauzmu 3. mjesto, kako bi imale lakšeg rivala u osmini finala. Domaćin je favorit, ali se „plave“ nadaju iznenađenju.

- Naravno da se nećemo predati. Očekuje nas težak meč, Brest je dugo godina jedan od jačih klubova, pretenduje da ide na fajnl-for i sigurno će dati maksimum da uzme dva boda na svom terenu. Igraćemo našu igru, pokušaćemo da pružimo maksimalan otpor, koliko je to moguće u ovom trenutku, a vidjećemo za šta će to biti dovoljno - naglasila je šefica stručnog štaba.

U prvom meču crnogorskog i francuskog tima nije bilo pobjednika. U međuvremenu se mnogo toga promijenilo - Popovićeva je zamijenila Dragana Adžića na poziciji trenera (na drugoj strani Loran Bezo saznao da će ga Pablo Morel naslijediti na ljete), a Budućnost je zbog povreda slabija za Tatjanu Brnović, Andreu Lekić i Valeriju Maslovu.

- Ne mogu da se porede ta dva meča, prije svega zato što mi nemamo igrački kadar kao tada. Svakako, sa Brestom bi trebalo igrati u svom ritmu. Nemamo mogućnost da trčimo previše, moramo da čuvamo snagu za 60 minuta i pripazimo zbog rotacije kakvu sada imamo. Brest će pokušati, kao i Borusija, da što više trči, a mi da pametnom, sigurnom igrom pravimo nešto što će nam više odgovarati. Nadam se da ćemo uspjeti da ćemo uspjeti da održimo fokus i da ćemo se držati dogovora, kako bismo na kraju ostvarili povoljan rezultat - zaključila je Bojana Popović.